Autor: Tanel Raig • 7. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rakvere avas Jelgavas uue tehase

Rakvere Lihakombinaadi tütarettevõte Rigas Miesinieks avas peale pelmeeniliini valmimist renoveeritud tehase Jelgavas. Keedu- ja grillvorstide tootmine toodi üle Rakveresse.

Rigas Miesnieksi Riia tehases lõpetati tootmine 5. mail ja seadmed viidi Jelgavasse, kus rekonstrueeriti katlamaja ja külmatootmine ning ehitati uus pelmeeniliin. Ehkki tootmine Riias lõpetati, jäävad lihatööstuse ladu ja administratsioon esialgu veel sinna.

Rakvere Lihakombinaadi tootmisse kolisid Rigas Miesnieksi portfellist üle peamiselt keedu- ja grillvorstid, samuti mõni siiani Riias valmistatud viinerisort.

Ümberkorraldused Rakvere Lihakombinaadi Läti tütarettevõttes algasid mullu juunis pärast seda, kui Rigas Miesnieks oli omandanud 90,85% Jelgavas Galas Kombinatsi aktsiatest.

Rakvere Lihakombinaadi juhatuse esimehe Anne Mere sõnul oli Jelgava lihatööstuse omandamisel kaks peamist eesmärki: kindlustada turuliidri positsiooni Lätis ja tõsta tootmisüksuste efektiivsust. Selle nimel on aasta jooksul toimunud pingeline töö tooteportfelli ja tootmise ümberkorraldamisega, mis jõudis lõpule tänavu mais. „Rigas Miesnieks on Läti suurim lihatööstus 32% turuosaga. Kogu kontserni eesmärk on jätkata suurima lihatööstusena Baltimaades,“ lisas Mere.

Rigas Miesnieks on asutatud 1922. aastal. Alates 1997. aastast on Rigas Miesnieks Rakvere Lihakombinaadi tütarettevõte ja kuulub 1998. aastast Põhjamaade ühte suuremasse toiduainetööstuse kontserni HKScan.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077