Tasuta saastekvoot nõuab kiiret investeeringute kava

Riigikogus arutlusel oleva välisõhu kaitse seaduse järgi jääb elektritootjatel aega vaid poolteist kuud esitada oma järgmiste aastate investeeringute kava, et taotleda tasuta heitkoguste ühikuid.

Eile parlamends esimesel lugemisel olnud välisõhu kaitse seaduse muutmise seadus näeb elektritootjatele ette võimaluse taotleda alates 2013. aastast kuni 70% heitkoguste ühikuid tasuta. Tasuta kvoodi taotlemisel on aga Euroopa Liit seadnud tingimuse, et elektritootjad peavad investeerima tootmise moderniseerimisse, mis vähendab tootmisega tekkivat saastamist ja õhku paisatavaid kasvuhoonegaase.

Seaduse vastuvõtmisel kuulutab keskkonnaministeerium 1. juulil välja tasuta heitkoguste taotluste esitamise. Taotlused koos investeeringute kavaga tuleb esitada 15. augustiks.

Keskkonnaminister Keit Pentus kinnitas Riigikogus seaduseelnõu tutvustades, et nii lühikesi tähtaegu ei ole välja mõelnud ministeerium, vaid need tulenevad Euroopa Komisjoni nõudest esitada investeeringute kava septembri lõpuks. Komisjonil on aega kuus kuud kujundada oma seisukoht ja anda teada, kas nõustub Eesti esitatud investeeringute kavaga.

Tasuta kvooti võivad taotleda elektriettevõtjad, kes toodavad elektrit ja ei tegele mingi teise tootmisalaga. Muudatusettepanekuid välisõhu kaitse seaduse muutmise seadusele saab esitada 9. juuni kella 10ni.

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara