Autor: Tanel Raig • 16. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elektritootjatele tasuta heitkoguseid lubav seadus võeti vastu

Riigikogu võttis täna vastu välisõhu kaitse seaduse muutmise seaduse, mis lubab elektritootjatele kuni 70% ulatuses tasuta heitkoguseid, kuid nõuab juba augusti keskpaigaks vastu järgmiste aastate investeeringute kava.

Riigikogu hääletas täna ilma pikema aruteluta välisõhu kaitse seaduse muutmise seaduse vastuvõtmise poolt. Muu hulgas näeb seadus elektritootjatele ette võimaluse taotleda alates 2013. aastast kuni 70% heitkoguste ühikuid tasuta. Tasuta kvoodi taotlemisel on aga Euroopa Liit seadnud tingimuse, et elektritootjad peavad investeerima tootmise moderniseerimisse, mis vähendab tootmisega tekkivat saastamist ja õhku paisatavaid kasvuhoonegaase.

Keskkonnaminister Keit Pentus on varem öelnud, et seaduse vastuvõtmisel kuulutab ministeerium 1. juulil välja tasuta heitkoguste taotluste esitamise. Taotlused koos investeeringute kavaga tuleb esitada 15. augustiks. Ministri kinnitusel ei ole nii lühikesi tähtaegu välja mõelnud ministeerium, vaid need tulenevad Euroopa Komisjoni nõudest esitada investeeringute kava septembri lõpuks. Komisjonil on aega kuus kuud kujundada oma seisukoht ja anda teada, kas nõustub Eesti esitatud investeeringute kavaga.

Tasuta kvooti võivad taotleda elektriettevõtjad, kes toodavad elektrit ja ei tegele mingi teise tootmisalaga.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077