Elektritootjatele tasuta heitkoguseid lubav seadus võeti vastu

Riigikogu võttis täna vastu välisõhu kaitse seaduse muutmise seaduse, mis lubab elektritootjatele kuni 70% ulatuses tasuta heitkoguseid, kuid nõuab juba augusti keskpaigaks vastu järgmiste aastate investeeringute kava.

Riigikogu hääletas täna ilma pikema aruteluta välisõhu kaitse seaduse muutmise seaduse vastuvõtmise poolt. Muu hulgas näeb seadus elektritootjatele ette võimaluse taotleda alates 2013. aastast kuni 70% heitkoguste ühikuid tasuta. Tasuta kvoodi taotlemisel on aga Euroopa Liit seadnud tingimuse, et elektritootjad peavad investeerima tootmise moderniseerimisse, mis vähendab tootmisega tekkivat saastamist ja õhku paisatavaid kasvuhoonegaase.

Keskkonnaminister Keit Pentus on varem öelnud, et seaduse vastuvõtmisel kuulutab ministeerium 1. juulil välja tasuta heitkoguste taotluste esitamise. Taotlused koos investeeringute kavaga tuleb esitada 15. augustiks. Ministri kinnitusel ei ole nii lühikesi tähtaegu välja mõelnud ministeerium, vaid need tulenevad Euroopa Komisjoni nõudest esitada investeeringute kava septembri lõpuks. Komisjonil on aega kuus kuud kujundada oma seisukoht ja anda teada, kas nõustub Eesti esitatud investeeringute kavaga.

Tasuta kvooti võivad taotleda elektriettevõtjad, kes toodavad elektrit ja ei tegele mingi teise tootmisalaga.

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara