Autor: Birjo Must • 3. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Atria Eesti müüs piimatootmise Paunvere Agrole

Rahvusvahelisse toiduainekontserni kuuluv Atria Eesti müüs oma piimatootmisega tegeleva tütarettevõtte Puidukaubandus OÜ soomlastele kuuluvale Paunvere Agrole.

„Piimatootmine ei ole Atria peamine tegevusala. Atria soovib fokusseerida ressurssi oma peamise tegevusala arengusse, milleks on sealiha tootmine ja lihatöötlemine,“ põhjendas müüki Atria Eesti tegevjuht Rauno Väisänen.

Juhi kinnitusel otsustati ettevõte müüa just Paunvere Agrole, kuna nemad tegid parima pakkumise. Tehingu hinda ei soovinud Väisänen kommenteerida. „Seda ei ole me veel avalikustanud,“ sõnas ta.

Tulevikus soovib Atria Eestis Väisäneni sõnul turuosa kasvatada, seda just vorsti-, singi- ja muude lihast pooltoodete valmistamises. „Atria tahab olla Eesti tarbija esimene valik lihatoodete osas,“ kinnitas juht.

Paunvere Agro on selle aasta veebruaris registreeritud ettevõte, mille osanikud on 12 soomlasest eraisikut ja OÜ Kure Mõis. Ettevõtte esindajatega ei õnnestunud Äripäeval ühendust saada.

Puidukaubandus OÜ alustas tegevust 1999. aastal ja selle peamine tegevusala on piimakarjakasvatus. Ettevõte müüb toorpiima Võrus Juust AS-le ja nuumveised endisele emaettevõttele.

Majandusaasta aruande järgi oli Puidukaubanduse müügitulu 2009. aastal 1,37 mln eurot ja kahjum majandustegevusest 1,78 mln eurot. Ettevõttes töötas samal aastal keskmiselt 38 inimest.

Atria Eesti on üks suurematest toiduainekontsernidest Eestis, mis hõlmab tootmisüksusi Valgas ja Vastse-Kuustes ning seafarme üle Eesti.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077