Autor: Anne Oja • 19. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Noarootsi tuulikupargid hakkavad edendama külaelu

Eesti Energia Aulepa Tuuleelektrijaam OÜ, Vanaküla Tuulepark OÜ ning Noarootsi vallavalitsuse, Aulepa küla, Suur-Nõmmküla ja Vanaküla esindajad asutasid mittetulundusühingu Noarootsi Tuuleenergia, mis hakkab edendama külaelu.

Loodud ühing toetab tuulikuparkide abil kolme küla majanduslikku ja kultuurilist arengut, teatas Eesti Energia.

MTÜ Noarootsi Tuuleenergia hakkab toetama tuulikuparkide vahetus läheduses, see on Aulepa külas, Suur-Nõmmkülas ja Vanakülas ellukutsutavaid kohalikku elu edendavaid projekte. Tuulikuparkide toetuse suurus hakkab sõltuma eelmise aasta tuuleenergia toodangust.

„Igasugune rahaline abi külade arenguks on tänases omavalitsuste majandusolukorras väga teretulnud ning külade esindajatega arutelus on esilekerkinud mitmeid huvitavaid ideid, mida realiseerima asudes panustame kohaliku elu arengusse,“ kommenteeris Noarootsi vallavanem Aivar Kroon.

„2009. aasta suvel käivitunud Aulepa tuulikupark on kokku tootnud Eesti elanikele juba 142 GWh loodussäästlikku elektrienergiat. Ühiselt sõlmitud kokkuleppe abil saame aga selle energia abil hakata looma uusi võimalusi ka tuulikuparkide vahetus läheduses asuvatele küladele,“ tõdes Aulepa Tuuleelektrijaama juhatuse liige Sven Aasa. „2010. aastal Aulepas toodetud tuuleenergia põhjal kujuneb meie selleaastase toetuse suuruseks veidi üle 20 000 euro. See suureneb aga tulevikus kindlasti 2011. aastal käivituva kolme tuuliku elektritoodangu abil.“

Mittetulundusühingu juhatusse kuuluvad vallavanem Aivar Kroon ning külade esindajad Aime Pärnaste, Paul Pigul ja Jaak Joon.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077