Autor: Birjo Must • 25. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rootsi ettevõte Hanza investeerib tugevalt Tartu filiaali

Rootsi tootmisettevõte Hanza kavatseb 2011. aasta esimeses kvartalis investeerida 5,11 miljonit eurot ja ettevõtte asepresidendi Thomas Lindströmi kinnitusel suunatakse suur osa sellest kontserni filiaali Hanza Tarkonisse Tartusse.

"See tähendab rohkem stantsimise ja pulbervärvimise masinaid ning ka laserskännereid Hanza Tarkonile," lisas Lindström majandusuudiskirjale news2biz Estonia.

Tema sõnul on Eesti filiaal hakanud pärast madalseisu 2009. aastal uuesti tööjõudu värbama ning töötajate arv on juba 500, võrreldes 520ga enne kriisi algust. Mida täpselt uus investeering tööhõivele tähendab, pole veel selge.

Hanza kliendid on peamiselt rootslased ja kuna Rootsi tööstus on viimase aasta jooksul näidanud jõulist kasvu, on Hanza tegevus hakanud samuti õitsema.

Eelmisel aastal ulatus Hanza grupi käive 86,4 miljoni euroni, kuid ettevõte loodab 2011. aastal kasvatada käivet 102 miljoni euroni. Hanza peamised kliendid on Ericsson, Saab, Atlas Copco ja Saksa Siemens.

Hanza Tarkon on Hanza grupi suurim filiaal. Lisaks sellele paiknevad tootmisüksused ka Rootsis ja Poolas. Hanza grupis töötab kokku 800 inimest.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077