Autor: Silvia Kruusmaa • 10. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jaotusvõrk maksab 650 eurot vihjete eest rüüstajate kohta

Jaotusvõrk on pannud välja 650eurose vaevatasu tähelepanelikele, kelle vihje viib elektrikilpide ja alajaamade rüüstajate tabamiseni.

Viimasel neljal päeval on Tallinnas, Kopli ja Kalamaja piirkonnas sagenenud elektrikilpide rüüstamised. Sel nädalal, teisipäeval märkas tähelepanelik tallinlane Tuulemaa tänaval elektrikilbi läheduses kahtlaselt askeldavat noormeest, millest teavitati ka koheselt politseid.

Politsei asus saadud kirjelduse põhjal meest otsima ja tabas metallikokkuostupunkti läheduses noormehe, keda kahtlustatakse elektrikilbi osade varguses. Tabatud kahtlusalusega tegeleb edasi politsei, teatas Eesti Energia.

Jaotusvõrk tänab linlast, kelle vihje viis võimaliku elektrikilpide rüüstaja tabamiseni. Kui uurimise käigus selgub, et kahtlustatav pani tõepoolest kõnealuse teo toime, maksab Jaotusvõrk vihje tegijale 650eurose vaevatasu.

Viimase viie päeva jooksul on Tallinnas rüüstatud ligi 50 kilpi, kõige rohkem vargusi esineb Kalamaja ja Kopli piirkonnas. Varaste püüdmiseks teeb Jaotusvõrk tihedat koostööd politseiga. Muu hulgas suunatakse tähelepanu metalli kokkuostupunktidele, kus kilpidest varastatud metalldetaile hoolimata keelust vastu võtetakse.

Jaotusvõrk on pannud välja 650eurose vaevatasu tähelepanelikele, kelle vihje viib elektrikilpide ja alajaamade rüüstajate tabamiseni.

Kõik elektrikilbid ja alajaamad on lukustatud ning neil on sisenemis- ja lähenemiskeeldu ja ohtu tähistavad märgid. Piirkondades, kus vargusi esineb sageli, kasutab Jaotusvõrk ka mehitatud ja tehnilise valve kombinatsiooni.

Jaotusvõrgu või ettevõtte alltöövõtjatega seotud isikud kannavad alati logodega tööriietust, samuti on logodega märgistatud kõik tööautod. Elektrikilpide läheduses erariietes tegutsevatest kahtlastest isikutest palub Jaotusvõrk teavitada politseid infonumbril 110.  

Üks vargus võib võtta voolu kümnetel ja isegi sadadel klientidel. Ühtlasi on kilpide ja alajaamade rüüstamine eluohtlik. Näiteks hukkus mullu sügisel varguse katse tõttu Tallinnas kaks inimest. Möödunud aastal põhjustasid vargused Jaotusvõrgule 190 tuhande euro ulatuses kahju.

Jaotusvõrgu rikkebrigaadid on valmis elanike väljakutsetele koheselt reageerima ja asendavad varguse tuvastamisel varastatud detailid. Tavaliselt saavad elanikud elektri tagasi paari tunniga.

Elektrikilbid ja alajaamad on ohtlikud, mistõttu palub Jaotusvõrk lahtimurtud ustest kindlasti teada anda Eesti Energia rikkenumbril 1343.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077