ABB Group sai Saudi Araabiast ligi 100 miljoni dollarilise tellimuse

Energeetika- ja automaatikatehnoloogia kontsern ABB Group sai 93 miljoni dollarilise tellimuse Saudi Araabia riiklikult elektrienergia ülekande- ja jaotusvõrguettevõttelt Saudi Electricity Company.

ABB projekteerib, tarnib ja võtab töösse kuus 110/13,8 kilovoldist (kV) alajaama, mille valmimistähtaeg on 2012. aastal. Samuti tarnib ABB ka muud suuremad seadmed, sealhulgas gaasijaotlad, keskpingetooted ja trafod ning võrgukaitse ja madalpinge abisüsteemid. Iga alajaam on varustatud uusima rahvusvahelise standardi nõuetele vastava automaatika-, juhtumis- ja kaitselahendustega.

„Uued alajaamad suurendavad võrgu võimsust ja töökindlust ning aitavad rahuldada kasvavat nõudlust elektrienergia järele selles piirkonnas,“ ütles ABB Grupi elektrivõrkude ja –süsteemide divisjoni juht Peter Leupp.

Alajaamad on ülekande- ja jaotusvõrgu võtmelülid, kus muudetakse elektri pingetaset ja jaotatakse energiat edasi.

ABB on rajanud üle kogu maailma umbes 10 000 alajaama pingetasemega kuni 800 kV.

ABB kliendid on infrastruktuuri- ja tööstusettevõtted. ABB tehnoloogiad aitavad klientidel vähendada tootmisega seotud keskkonnamõjusid. ABB kontsern annab tööd ligi 117 000-le inimesele sajas riigis.

Eestis tegutseb ABB alates 1992. aastast, ettevõtte tegevus jaotub kolme valdkonda: tootmine (tuulegeneraatorid, sagedusmuundurid, elektrikilbid, komplektalajaamad); müük (ülekandevõrkude ja jaotusalajaamade projektid, kesk- ja madalpingetooted, automaatikaprojektid, robotid) ning korrashoiuteenused tööstusklientidele.

Osale arutelus

  • Silvia Kruusmaa

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara