Autor: Silvia Kruusmaa • 25. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ABB Group sai Saudi Araabiast ligi 100 miljoni dollarilise tellimuse

Energeetika- ja automaatikatehnoloogia kontsern ABB Group sai 93 miljoni dollarilise tellimuse Saudi Araabia riiklikult elektrienergia ülekande- ja jaotusvõrguettevõttelt Saudi Electricity Company.

ABB projekteerib, tarnib ja võtab töösse kuus 110/13,8 kilovoldist (kV) alajaama, mille valmimistähtaeg on 2012. aastal. Samuti tarnib ABB ka muud suuremad seadmed, sealhulgas gaasijaotlad, keskpingetooted ja trafod ning võrgukaitse ja madalpinge abisüsteemid. Iga alajaam on varustatud uusima rahvusvahelise standardi nõuetele vastava automaatika-, juhtumis- ja kaitselahendustega.

„Uued alajaamad suurendavad võrgu võimsust ja töökindlust ning aitavad rahuldada kasvavat nõudlust elektrienergia järele selles piirkonnas,“ ütles ABB Grupi elektrivõrkude ja –süsteemide divisjoni juht Peter Leupp.

Alajaamad on ülekande- ja jaotusvõrgu võtmelülid, kus muudetakse elektri pingetaset ja jaotatakse energiat edasi.

ABB on rajanud üle kogu maailma umbes 10 000 alajaama pingetasemega kuni 800 kV.

ABB kliendid on infrastruktuuri- ja tööstusettevõtted. ABB tehnoloogiad aitavad klientidel vähendada tootmisega seotud keskkonnamõjusid. ABB kontsern annab tööd ligi 117 000-le inimesele sajas riigis.

Eestis tegutseb ABB alates 1992. aastast, ettevõtte tegevus jaotub kolme valdkonda: tootmine (tuulegeneraatorid, sagedusmuundurid, elektrikilbid, komplektalajaamad); müük (ülekandevõrkude ja jaotusalajaamade projektid, kesk- ja madalpingetooted, automaatikaprojektid, robotid) ning korrashoiuteenused tööstusklientidele.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077