Narva Elektrijaamad tootsid mullu rekordkoguse elektrit

Eesti Energia Narva Elektrijaamad tootsid eelmisel aastal kokku 11,5 teravatt-tundi (TWh) energiat, mis on 3,6 TWh ehk 45% võrra rohkem kui 2009.

"Suutsime eelmisel aastal kiiresti kohaneda turu nõudmistega ning tagada energiatootmise meie tarbijatele vajalikes mahtudes," sõnas Narva Elektrijaamade juht Tõnu Aas. Tootmismahtude suurenemine tulenes tema sõnul impordi olulisest langusest ja energiaekspordi märgatavast suurenemisest seoses Ignaliina tuumajaama sulgemisega Leedus. Lisaks mõningane turunõudluse kasv seoses madalate välisõhu temperatuuridega talvel ja kõrgete välisõhu temperatuuridega suvel, märkis Aas.

Narva elektrijaamad tootsid eelmisel aastal biokütusest ca 254 gigavatt-tundi (GWh) elektrit. Kuni juuni lõpuni kasutati biokütust Eesti ja Balti elektrijaama uutes keevkihtplokkides. Suvise remondi järel, alates oktoobrist kasutatakse biokütust keskmiselt 10% ulatuses koos põlevkiviga üksnes Balti elektrijaama elektri ja soojuse koostootmisplokis.

Viimati olid Narva elektrijaamades võrreldavad tootmistulemused 1992. aastal, kui toodeti samuti 11,5 TWh energiat.

Eesti Energia Narva Elektrijaamad on Eesti suurim ning Balti regiooni tähtsamaid elektrienergia tootjaid. Ettevõte annab ca 95% Eestis toodetavast elektrienergiast ning varustavad soojusega kogu Narva linna, ekspordib elektrienergiat Baltimaadesse ning varustab Estlinki merekaabli kaudu elektriga ka Põhjamaade elektriturgu.

Osale arutelus

  • Indrek Kald

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara