Autor: Sirje Rank • 17. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rootsi tuumaenergia võimsuste kasutamiselt maailma kehvemaid

Ükski teine riik Euroopas ei tooda oma tuumareaktoritest nii vähe elektrit kui Rootsi – maailma mastaabis on installeeritud tootmisvõimsuse rakendamiselt veel kehvemad vaid India ja Jaapan, selgub ÜRO aatomienergiaorganisatsiooni IAEA statistikast, kirjutab Rootsi päevaleht Dagens Nyheter.

2009. aastal kasutasid Rootsi 10 tuumareaktorit tootmisvõimsusi vaid 63% ulatuses. Samal ajal kasutas Soome oma tootmisvõimsusi 95% ulatuses, olles sellega maailmas esirinnas.

Vattenfalli tuumaenergia direktor Peter Gango põhjendab Rootsi kehva näitajat riigi varasema plaaniga tuumaenergeetikast aastaks 2010 loobuda. „Oleksime töötanud teisiti, kui Rootsil poleks olnud sihti tuumaenergeetikast loobuda,“ ütles Gango.

Reaktorid on olnud tööst väljas hoolduse ja ümberehituse tõttu, et elektritootmist suurendada.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077