Autor: Anne Oja • 11. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Liive: võtke häbenemata Latvenergo pakkumine vastu!

Eesti Energia juht Sandor Liive ütles tänasel konkurentsiteemalisel konverentsil küsimustele vastates, et ettevõtted peaksid häbenemata Eesti Energia elektrienergia hinnast 25% odavamad Latvenergo pakkumised vastu võtma.

Tallinna Trammi- ja Trollibussikoondise juht Toomas Sepp märkis, et kui nad pidid vabalt turult elektrienergiat ostma hakkama, otsis ettevõte müüjat konkursiga. Seppa üllatas, et mingit konkurentsi elektri müügiks suurtarbijale ei ilmnenud ja Latvenergo pakkus neile 25% madalamat hinda, kui kohaliku päritolu ettevõtted. Latvenergo võtab Eesti Energialt varsti kõik suurkliendid ja turu käest, muretses Sepp.

„Minu soovitus on, võtke see pakkumine vastu, ärge häbenege!“ kommenteeris Liive Sepa muret. „Võidate teie, võidame meie, sest müüme sama energia, mida te 25% odavamalt ostate, lätlastele ja leedulastele avatud turu hinnaga maha.“

Liive sõnul teevad Läti ja Leedu elektrifirmad ääretult madalaid pakkumisi, et oma maa suurkliente hoida ning Eestis Eesti Energialt kliente üle lüüa. See on neile võibolla ääretult oluline, et saaks koju minna, aumärk rinnas, rääkis Liive. Samas toob Latvenergo arutu turuvallutus Eesti Energiale majanduslikku kasu, kuna ettevõte saab n-ö vabaks jäänud energiamahud avatud turul hea hinnaga lätlastele maha müüa.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077