Ilo Rannu: Standard võitis hanke alusetult

Järvamaa kutsehariduskeskuse mööblihanke võitis Standard, kuid konkurent Kitman vaidlustas selle, sest viimase hinnangul visati neid alusetult kõrvale.

"Meie arvates on seal ebaõiglus. Meie hinnangul meie võitsime, sest tegime parima pakkumise, kuid meid tõrjuti ebaõiglaselt kõrvale," sõnas Kitmani juht Ilo Rannu. Tema kinnitusel oli Kitmani pakutud hind kõige madalam, jäädes alla 2 miljoni krooni.

Seevastu Standardi pakkumine oli Rannu sõnul kalleim. "Standard üritab kaitsta enda positsiooni ja pakub meie arvates põhjendamatult kõrget hinda," märkis ta.

Endine Selverite sisustaja

Standardi suuromaniku ja juhi Enn Veskimägi ütlusel pole Kitman ettevõte, mis kvalifitseeruks õppehooneid sisustama. "Nad on sisustanud Selvereid kogu aeg. Aga kuna nad Selverite jaoks enam ei tee, otsivad nad võimalust muudele turgudele tulemiseks," rääkis ta.

Kitman hakkas riigihangetel osalema alles mullu. "Kui me turule pressisime, siis keegi meid lilledega ei oodanud," nentis Rannu. Samas väitis ta, et kuna Kitman on sisustanud ligi kümne miljoni eest Tartu kutsehariduskeskuse, ei saa teha juttu oskamatusest. "Kui keegi ütleb, et me ei oska või ei saa, siis ta valetab ja vassib. Me kindlasti saame sellega hakkama," väitis ta.

Sagedane vaidlustaja

Kahe aasta jooksul on Kitman pöördunud kuus korda riigihangete vaidlustuskomisjoni, kolmel korral hanke alusdokumentide pärast ja kaks kaebust on tehtud seetõttu, et tellija on pidanud Kitmani mittekvalifitseeruvaks.

Seega pole Järvamaa kutsehariduskeskuse hange esimene kord, mis ajab Kitmani konkurendiga rinda pistma. Siiski ütles Rannu, et tal on targematki teha kui kiusu pärast kaevata ja advokaatidele kümneid tuhandeid kroone maksta.

Jaga lugu:
Seotud lood
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Hedi Meigas
Hedi MeigasSündmusedTel: 5384 5159
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077