Autor: Kadrin Karner • 26. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ettevõtja: korruptsiooni ei taju ja sellega kokku ei puutu

Mina Eesti kohalike omavalitsustega ega riigiga kokku ei puutu ja seetõttu ka korruptsiooni ei taju, ütles mööblitootja AS Sarkop juhatuse esimees Priit Kerma.

„Meie äris korruptsiooni kindlasti ei ole ehk korruptsioon on null,“ ütles peamiselt välimaale tootva ettevõtte juht. Ta rõhutas, et ei puutu töös kokku kohaliku omavalitsuse ega riigiga ning mitte palju kohaliku erasektori tellijatega. „Mina puutun korruptsiooniga kokku niivõrd, kuivõrd ma seda ajakirjandusest loen,“ lisas ta.

„Olen veendunud, et seda (korruptsiooni-toim.) ei ole meil Eestis kriitiliselt palju või nii palju, et seda peaks eriliselt rõhutama,“ rääkis Kerma. Ta lisas veel, et kinnisvaraarendusega, kus korruptsiooni kohata oleks võimalik, ta ei tegele.

Täna avalikustab ühing Korruptsioonivaba Eesti 2010. aasta korruptsioonitajumise indeksi. Indeks avalikustatakse ligi 180 riigi kohta. Eelmisel aastal asus Eesti korruptsioonitajumise tabelis 27. kohal. Eesti sai 6,6 palli (10 palli saav riik on korruptsioonivaba, 0 punkti saanud riiki peetakse läbinisti korrumpeerunuks). Indeks on kõige laialdasemat rahvusvahelist tunnustust leidnud korruptsioonimõõdik.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077