Autor: Kadrin Karner • 22. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ensto juht: majanduslangus oli nohu

Majanduslangust nohuks nimetav Ensto Ensek avas täna Tallinnas Lasnamäe tööstuspargis 165 miljonit krooni maksma läinud uue tehase ja juba avamisel kõneldi ka juba järgmisest tehasest.

„Majanduslangus oli meie jaoks nohu,“ tunnistas Ensto Ensek ASi ja Ensto Elekter ASi juhatuse esimees Üllas Täht ringkäigu ajal uues tehases. Jah, ka 2009. aasta alguses töötati Ensto Eestis osalise tööajaga, kuid tänavu suvest, kui tööd alustas eile ametlikult avatud tehas, töötatakse maksimumvõimsusel neljas vahetuses.

„Meie jaoks on 2010 väga edukas aasta. Kui praegu töötab meil (Eestis kokku - toim.) 450 inimest, siis aasta lõpuks ulatub töötajate arv 500ni,“ kinnitas Täht.

Kogu Ensto kontsernis töötab juhatuse esimehe sõnul 1600 inimest, kellest 28% Eestis. Tootmise Soomest Eestisse ületoomise põhjustena nimetas Täht väiksemaid tootmiskulusid, koolitatud tööjõudu, Soome-Eesti kultuurilist sarnasust ning head kommunikatsiooni.

Neljapäeval ostis Ensto Prantsuse nutivõrkude tootja Novexia. „Lisaks kasvule katsume areneda ja laieneda ka ettevõtete ostmise kaudu,“ ütles Ensto OY president ja juhatuse esimees Timo Luukkainen ning lisas, et tänu Novexiale suudab Ensto sel aastal teenida käivet üle 230 miljoni euro (ligi 3,6 miljardit Eesti krooni).

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077