Autor: Anne Oja • 5. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Altvee: Ecoprint keskendub Rootsi ja Norra suunale

Redgate Capitali omandisse läinud Ecoprindi uus juhatuse liige Mart Altvee ütles Äripäevale, et esialgu keskendub eksporti suurendav trükitööstus Rootsi ja Norra suunale, olulisemad investeeringud tootmisseadmetesse on juba tehtud.

Äripäeva küsimustele vastab Mart Altvee.

Palun kirjeldage pisut lähemalt EASist heakskiidu saanud ekspordiplaani. Kas seal on uusi sihtriike?

EASist heakskiidu saanud ekspordiplaan keskendub Rootsi ja Norra sihtturgudele. Uute omanikena pöörame erilist tähelepanu ka teistele lähipiirkonna eksportturgudele. Oleme sellealase ettevalmistustööga alustanud.

Kui suurt investeeringut vajate järeltöötlusseadmete kaasajastamiseks, mis võimaldavad toomist senisest rohkem automatiseerida?

Ecoprint ostis tänavu septembris uue voltimisseadme Horizon. Tegemist pole niivõrd seadmete kaasajastamise, vaid täiustamisega. Uus seade lisab järeltöötlusprotsessi suuremat paindlikkust, kiirust ja efektiivsust eelkõige ajakirjade ja brošüüride ning voldikute tootmisel. Lähiajal uusi suuremaid investeeringuid tootmisse vaja ei ole.

Kui suure summa plaanib Redgate Capital Ecoprinti investeerida? Milleks seda raha kasutatakse?

Hetkel on Ecoprint olulisemad investeeringud tootmisse juba ära teinud. Lähitulevikus on peamine fookus ekspordipotentsiaali paremal kasutamisel ja müügitegevusel. Täiendavate tootmisinvesteeringute suhtes teeme otsused peale olemasoleva tootmispotentsiaali ärakasutamist.

Pressiteates on mainitud, nagu annaks Juhan Peedimaa Ecoprindi juhtimise Redgate Capitalile üle. Mida see tähendab?

Kokkuleppel uute omanikega suundub Juhan Peedimaa ettevõtte nõukogusse, et anda edasi oma kogemusi ja toetada ettevõtet. Ettevõtte juhatuses jätkavad Margo Tärn ja Erika Illison. Juhatusse lisandun esialgu mina, kuid ettevõttesse on kavas juurde tuua ka uut verd ekspordi- ja müügisuunal.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077