Autor: Kaisa Gabral • 7. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kes on salajane Saksa investor Pärnus?

Pärnus käis pinda kompamas salajane Saksa investor, et leida õmblustootmise käivitamiseks sobiv koht. Mis ettevõttega on tegemist?

Pärnumaa Ettevõtlus- ja Arenduskeskuse ettevõtluse projektijuht Peeter Strikholm ei soovinud teemat põhjalikult kommenteerida. "Omaniku kinnitusel ma saan öelda, et nad on seda võimalust vaatamas käinud. Täna täiendavaid kommentaare nad aga ei jaga ja otsuse loodavad teha oktoobri alguseks. Siis saadakse täpsemalt öelda ja ka juba inimesi otsima hakata. See on kogu tänane sõnum," lausus ta. "Ettevõte ei taha tühja vahtu keerutada, vaid rääkida asjadest siis, kui see on kindel," lisas Strikholm.

Pärnu linnapea Toomas Kivimägi ei õnnestunud toimetusel telefoni teel tabada. Maavanem Andres Metsoja tunnistas, et on teemaga kursis. "Kuid ma ei saa rohkem midagi öelda, sest ettevõte on palunud konfidentsiaalsust kuniks asjad on kindlad," kinnitas ta.

Äripäevale laekunud vihje põhjal käis too Saksa ettevõte koos Eesti-Saksa kaubanduskojaga eelmisel nädalal Pärnus pinda sondeerimas. Kuna ettevõte polnud oma tootmisüksuse tegevusega Poolas väidetavalt rahul, siis otsitigi just Pärnust endale sobivamat pinda.

Ka Pärnu kinnisvaraettevõtja Ingmar Saksing mainis telefonis, et on kuulnud Saksa ettevõttest, kes piidleb tootmispinda Pärnus. Info on konfidentsiaalne, lisas ta.

Piirkonnas sama sektori hiiud ei oska ka midagi tarka kosta. "Kas tõesti või? Ei ole kuulnudki sellest. Päris põnev," märkis Wendre tegevjuht Vahur Roosaar.

Ka Eesti Rõiva- ja Tekstiililiidu juht Meelis Virkebau polnud uudisest veel kuulnud. "Ei tea sellest midagi, aga iseenesest see oleks ju positiivne uudis. Kui tegemist on ka veel Saksa ettevõttega, siis võib arvata et kogu toodang läheb Saksamaale, kus on üle 80 miljoni inimesega turg. Eesti ettevõtetega nad vaevalt konkureerima hakkavad. Kuid võib rääkida võimalikust konkurentsist oskustööjõuturul,“ rääkis Virkebau.

Kui uudis vastab tõele, siis tema tervitaks seda igati. "Kui oleks väga suur ettevõte, siis samas peaks sellest ikka teadma, sest siis ilmuvad kõikvõimalikes üle Euroopa levitavates sektori bulletäänides kah sellekohased teadaanded. Seal pole igaljuhul sellest juttu olnud," lausus Virkebau.

Mis põhjustel ettevõte Poolast ära kolida plaanib, mis pindu Pärnus vaatamas käis ning mis ettevõttega on tegemist? Kui tead, siis jaga meiega infot kas kommentaarides või saates autorile e-kirja.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077