Autor: Kadri Paas • 5. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mõis: ei teeni, ei teeni me liiga palju raha

Eesti suuremad taastuvenergia toetuse saajaid OÜ Nelja Energia üks omanikest Jüri Mõis ütleb, et tema küll tuuleäriga "liiga palju raha" ei teeni.

"Teate, mulle on selline mulje jäänud, et Tõnis Palts pidas Saaremaal vägeva valimisürituse ja tegi seal tuuleenergia nii maatasa, et sellest ei jäänud kivi kivi peale järele. Minu jaoks jätab see toetuste vähendamise ja äravõtmise teema rohkem valimispropaganda mulje. Ei enamat," on Mõis nördinud.

Viitan Konkurentsiameti vaheraportile, millest ka majandusminister, Paltsi erakonnakaaslane Juhan Parts on kõnelenud, milles väidetakse, et teatud taastuvenergiatootjad, eriti tuuleärimehed, teenivad ülikasumeid just riiklike subsiidiumite abil ja toetusel.

"Ei teeni me, ei teeni, kurat, liiga palju raha. Seda saab ju vaadata aastaaruannetest, kui palju teenime. Mingil saladust selles ei ole," tähendab Mõis.

Tema sõnul on riik võtnud 2007. aastal eletktrituruseadust vastu võttes teatud kohustused.

"On antud lubadusi mahtude, tingimuste ja toetuste osas. Eks neid peab järgima ja neist kinni pidama, aga seda meelt olen ka mina, et asi peab olema mõistlik," leidis Mõis.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077