Autor: Anne Oja • 26. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leis: laouksest läks välja 70 tonni jäätist päevas

Premia Foods alustas suvise jäätise tootmist juba varakevadel, et laouksest 70 tonni jäätist päevas Balti riikidesse ja Soome müüki saata saaks, rääkis ettevõtte juht Kuldar Leis.

"Börsifirmana ei saa me kahjuks kommenteerida ettevõtte plaane selleks aastaks, aga mis puudutab jäätisetootmist, alustame ettetootmist suviseks hooajaks tavapäraselt juba varakevadel, et olla valmis suvel kasvavat nõudlust rahuldama," sõnas ta.

"Sel aastal oli sooja juuni ning ka juuli jooksul üsna tavapärane, et tootsime päevas ligikaudu 40 tonni jäätist, laouksest läks aga kauplustesse välja 70 tonni jäätist päevas - seda siis tervele Baltikumile ja Soomele," täpsustas Leis.

Leisi kinnitusel oli Eestis selle suve hittjäätiseks Eriti Rammus koonusjäätis, mis värske AC Nielseni turu-uuringu põhjal on haaranud juunis-juulis Eestis turuliidri positsiooni, omades 5,7% rahalisest jäätiseturust.

"Selle toote näol on tegemist tõesti rõõmustava uudistootega, kuna jäätis ise on väga kvaliteetne koorejäätis ning selle suur populaarsus näitas selgelt, et Eesti inimesed väärtustavad eelkõige jäätise kvaliteeti ning maitset ega lähtu valiku tegemisel vaid odavast hinnast," kommenteeris Leis.

III ja IV kvartalis nihkub jäätisenõudlus Leisi sõnul tavapäraselt impulssjäätistelt perejäätistele ning selles segmendis on läbi aastate populaarseimad ikka klassikalised maitsed nagu puhas vanillijäätis, šokolaadijäätis, karamellijäätis jms. Premia perejäätiste sortiment on lai ning seetõttu loodab Leis, et Premia Foodsil läheb müük hästi ka sügisel-talvel.

Peterburis oli Balti riikidele sarnaselt hea jäätisesuvi, kus suurimaks müügihitiks oli endiselt Sahharnaja Trubotska, märkis Leis. Peterburi tarbijad eelistavad selgelt piimarasvajäätiseid. Premia sealne tehas töötas sarnaselt Tallinna tehasega täisvõimsusel.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077