Uuring: Eesti inimesed pole nõus taastuvallikatest energia eest rohkem maksma

Uuringufirma GfK poolt Suhtekorraldusbüroo PRB tellimusel teist aastat järjest läbi viidud keskkonnateemalisest uuringust selgus, et sarnaselt eelmise aastaga ei ole eestimaalased valmis taastuvallikatest pärit elektrienergia eest rohkem maksma.

Kui eelmisel suvel arvas nii 67% vastanutest, siis sel korral ütles 71% küsitletuist, et nad ei oleks valmis taastuvenergia eest tavalisest rohkem maksma.

“Vahepeal on hinnad, ka elektri hind, tõusnud, seetõttu on inimesed igasuguste ettepanekute suhtes, mis võiksid kulusid suurendada, veelgi skeptilisemaks muutunud,” lisas  Suhtekorraldusbüroo PRB juhataja Raimond Kaljulaid.

Sarnaselt eelmisel aastal läbiviidud uuringu tulemustega, olid selgi korral altimad taastuvenergia eest enam maksma pigem noored ja eriti tudengid.

GfK sotsioloog Mauri Söödi hinnangul paistavad endiselt keskkonnaväärtuste kandjatena sagedamini silma nooremad inimesed, kes on ilmselt ühelt poolt keskkonnateemade kasvavale väärtustamisele rohkem avatud, ning samas teisalt, kellest osa sõltub seni materiaalselt oma vanematest ja võivad omale seega idealistlikumaid hinnanguid lubada.

Valmisolek taastuvenergia eest rohkem maksta on aastaga 10 protsendipunkti võrra kahanenud meeste seas. “Võime oletada, et mehed on pidanud majanduse struktuurimuudatusi keskmisest sagedamini valulikumalt tunnetama,” nentis Sööt.

Osale arutelus

  • Silvia Kruusmaa

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara