Autor: Silvia Kruusmaa • 16. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uuring: Eesti inimesed pole nõus taastuvallikatest energia eest rohkem maksma

Uuringufirma GfK poolt Suhtekorraldusbüroo PRB tellimusel teist aastat järjest läbi viidud keskkonnateemalisest uuringust selgus, et sarnaselt eelmise aastaga ei ole eestimaalased valmis taastuvallikatest pärit elektrienergia eest rohkem maksma.

Kui eelmisel suvel arvas nii 67% vastanutest, siis sel korral ütles 71% küsitletuist, et nad ei oleks valmis taastuvenergia eest tavalisest rohkem maksma.

“Vahepeal on hinnad, ka elektri hind, tõusnud, seetõttu on inimesed igasuguste ettepanekute suhtes, mis võiksid kulusid suurendada, veelgi skeptilisemaks muutunud,” lisas  Suhtekorraldusbüroo PRB juhataja Raimond Kaljulaid.

Sarnaselt eelmisel aastal läbiviidud uuringu tulemustega, olid selgi korral altimad taastuvenergia eest enam maksma pigem noored ja eriti tudengid.

GfK sotsioloog Mauri Söödi hinnangul paistavad endiselt keskkonnaväärtuste kandjatena sagedamini silma nooremad inimesed, kes on ilmselt ühelt poolt keskkonnateemade kasvavale väärtustamisele rohkem avatud, ning samas teisalt, kellest osa sõltub seni materiaalselt oma vanematest ja võivad omale seega idealistlikumaid hinnanguid lubada.

Valmisolek taastuvenergia eest rohkem maksta on aastaga 10 protsendipunkti võrra kahanenud meeste seas. “Võime oletada, et mehed on pidanud majanduse struktuurimuudatusi keskmisest sagedamini valulikumalt tunnetama,” nentis Sööt.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077