Autor: Anu Jõgi • 17. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elcoteq müüs tehase Peterburis

Elektroonika allhangete valmistaja Elcoteq müüs Peterburis asuva tütarfirma, mille järel on ettevõtte kogu lepingujärgne tootmine keskendatud Eesti ja Ungari tehastesse.

Elcoteqi tütarfirma kõik aktsiad liiguvad firma Optogan kätte kava kohaselt maikuu lõpuks, kirjutab Yle Uutiset. Tegevuskoht ja 40 töötajat lähevad Optoganile, aga kliendisuhted jäävad Elcoteqi kätte.

Tehing vähendab Elcoteqi kulu aastas umbes kahe miljoni euro ulatuses, teatas Elcoteq pressile.

Optogan CJSC on Soome ja Saksa ettevõte, mis on keskendunud LED-tehnoloogial toodetele. Venemaale laienes ettevõte eelmisel aastal.

Elektroonikaettevõte Elcoteq avas tänavu märtsis Tallinnas uue tootmishoone, mis senise suureseeria tootmise asemel keskendub keerukama ja väiksemate seeriatega toodangule. Mullu suvel müüs Elcoteq suurema osa Eesti üksusest Rootsi Ericssonile ning Elcoteqile jäi Tallinnas vaid 150 töötajat.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077