Autor: Silvia Kruusmaa • 27. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti 2010. aasta parim toiduaine on Fazeri must seemneleib

Eesti Toiduainetööstuse Liidu “Eesti parim toiduaine 2010” konkursi võitis Fazeri must seemneleib.

Eesti parim toit tervisele on Tervise kohupiimakreemid Ricotta (Põltsamaa Meierei Juustutööstus OÜ) Eesti parim mittealkohoolne jook Premium Õunamahl (AS Põltsamaa Felix)  ja Eesti parim alkohoolne jook Viru Valge (Liviko AS), teatas toiduainetööstuse liit.

Autasud parimatele tootjatele anti üle neljandat korda toimunud toiduainetööstuse aastakonverentsil.

Toiduainetööstuse liidu juhataja Sirje Potiseppa sõnul näitab kuueteiskümnedat korda toimunud tootekonkurss seda, et vaatamata keerulisele turuolukorrale, kus  müüb suuresti soodus hind, on tootjad jätkanud investeerimist tootearendusse.

“Eesti parima toiduaine” konkursile laekunud toiduaineid hindas komisjon, kuhu kuulusid eelneva spetsiaalse koolituse läbinud toitumisteadlased, riigiametnikud, toiduajakirjanikud ja kaubanduse esindajad. Tootekonkursile esitati Eesti toidutootjate poolt kokku 112 toodet 27 ettevõttelt.

Esmakordselt autasusti aasta edukaimaid toiduliidu eksportivaid ettevõtteid, kellele anti üle "Toiduliidu parim eksportöör 2009" auhinnad:

Suurima ekspordikäibega toiduliidu ettevõte 2009: AS Rakvere Lihakombinaat

Suurima ekspordi osakaaluga kogukäibest toiduliidu ettevõte 2009: Polar Sun productsSuurima ekspordimüügi osakaalu kasvuga kogukäibes toiduliidu ettevõte 2009: Nordhaus OÜSuurima rahalises vääringus ekspordikäibe kasvuga toiduliidu ettevõte 2009: Võru Juust AS 

„Eesti parim toiduaine piirkonna väikeettevõttelt 2010“ konkursi võitis Nopri Talu Meierei OÜ Talukohupiim koorega.

Tootegruppide võidutooted olid:

Eesti parim pagaritoode 2010 - Fazer must seemneleib (Fazer Eesti AS)

Eesti parim lihatoode 2010 - Toorjuustutäidisega lihapallide tooteseeria (Rakvere Lihakombinaat AS)

Eesti parim kaste 2010 - Felix Sinepi ja mee kaste (AS Põltsamaa Felix)

Eesti parim piimatoode 2010 - Harmony südamejuust (Piimandusühistu E-Piim)

Eesti parim köögiviljatoode 2010 - Küüslaugukurk (AS Salvest)

Eesti parim valmistoode 2010 - Pannkookide tooteseeria (Saarioinen Eesti OÜ)

"Eesti parima toiduaine" konkursi eesmärk on tutvustada tarbijatele ning kaubandusele uusi toiduaineid ja nende tootjaid ning innustada toiduainetööstust tootearendusele. Toiduliit korraldab konkursi koostöös Tallinna Tehnikaülikooli toiduainete instituudiga.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077