Autor: Romet Kreek • 13. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alcoa valmistas pettumuse

USA suurim alumiiniumitootja Alcoa valmistas investoritele ja analüütikutele tulemusega pettumuse ja näitas, et USA taastumine majanduskriisist ei ole ikka tugev, vahendab Bloomberg.

Ettevõtte kvartalikäibeks tuli 4,89 miljardit dollarit, mis jäi kõvasti alla analüütikute prognoositud 5,23 miljardile dollarile. Käibe 18 protsendine kasv jäi alla aastasele alumiiniumihinna 57 protsendisele tõusule.

„Alcoa käive oli arvatust nõrgem ja lõpptarbijate juures ei ole ikka nõudluse hoogustumist märgata,“ kommenteeris tulemust First Asset Investment Managementi fondijuht John Stephenson. „Kuigi majanduse taastumine toimub, ei pruugi see olla nii hoogne, kui inimesed on arvanud.“

Alcoa kvartalikahjum vähenes aastaga. Esimese kvartali kahjumiks tuli 201 mln dollarit ehk 20 senti aktsia kohta võrreldes aastaguse 497 mln dollarilise kahjumiga (61 senti aktsia kohta). Osade kuludeta oleks kasumiks tulnud kümme senti aktsia kohta. Analüütikute ootus oli sellel baasil üheksa senti kasumit aktsia kohta.

„Ma ei tea, miks neil ei läinud esimeses kvartalis paremini,“ lausus konsultatsioonifirma Affiliated Research Groupi partner Charles Bradford. „Mõningast paranemist oli, aga mitte eriti. Mõned tegevusalad näivad paremad, nagu transport, kuid ehitus on kohutav.“

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077