Alcoa valmistas pettumuse

USA suurim alumiiniumitootja Alcoa valmistas investoritele ja analüütikutele tulemusega pettumuse ja näitas, et USA taastumine majanduskriisist ei ole ikka tugev, vahendab Bloomberg.

Ettevõtte kvartalikäibeks tuli 4,89 miljardit dollarit, mis jäi kõvasti alla analüütikute prognoositud 5,23 miljardile dollarile. Käibe 18 protsendine kasv jäi alla aastasele alumiiniumihinna 57 protsendisele tõusule.

„Alcoa käive oli arvatust nõrgem ja lõpptarbijate juures ei ole ikka nõudluse hoogustumist märgata,“ kommenteeris tulemust First Asset Investment Managementi fondijuht John Stephenson. „Kuigi majanduse taastumine toimub, ei pruugi see olla nii hoogne, kui inimesed on arvanud.“

Alcoa kvartalikahjum vähenes aastaga. Esimese kvartali kahjumiks tuli 201 mln dollarit ehk 20 senti aktsia kohta võrreldes aastaguse 497 mln dollarilise kahjumiga (61 senti aktsia kohta). Osade kuludeta oleks kasumiks tulnud kümme senti aktsia kohta. Analüütikute ootus oli sellel baasil üheksa senti kasumit aktsia kohta.

„Ma ei tea, miks neil ei läinud esimeses kvartalis paremini,“ lausus konsultatsioonifirma Affiliated Research Groupi partner Charles Bradford. „Mõningast paranemist oli, aga mitte eriti. Mõned tegevusalad näivad paremad, nagu transport, kuid ehitus on kohutav.“

Osale arutelus

  • Romet Kreek

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara