Autor: Romet Kreek • 8. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alcoa kasum ületas ootuseid

USA suurima alumiiniumitootja Alcoa kolmanda kvartali puhaskasum ületas analüütikute ootuseid, vahendab Bloomberg.

Kui mitte arvestada mõningaid tulusid-kulusid, oleks kasumiks tulnud üheksa senti aktsia kohta. Samal baasil ootasid analüütikud kasumiks viis senti aktsia kohta. Puhaskasum vähenes aastaga 77 miljonilt dollarilt 61 miljonile ehk kaheksalt sendilt aktsia kohta kuuele sendile. Käive kasvas 15 protsenti, 5,3 miljardile dollarile.

Alcoa tõstis kogu maailma selle aasta alumiiniuminõudluse prognoosi 13 protsendile, kuna nõudlus kasvab Hiinas, Brasiilias ja Indias. "Riikides nagu Hiina, India ja Venemaa jõuab üha rohkem inimesi keskklassi ja see tõstabki alumiiniumi nõudlust," ütles Alcoa juhatuse esimees Klaus Kleinfeld.

Alcoa on väga tundlik Austraalia dollari kursimuutuse suhtes USA dollari vastu. Ettevõte näitas presentatsioonis, et iga kümme protsenti Austraalia dollari tugevnemist tood ettevõttele aastas 75 miljoni dollari eest kasumi kaotamist. Euro kümne protsendine tugevnemine tooks 40 miljoni dollari jagu kasumikadu.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077