Alcoa kasum ületas ootuseid

USA suurima alumiiniumitootja Alcoa kolmanda kvartali puhaskasum ületas analüütikute ootuseid, vahendab Bloomberg.

Kui mitte arvestada mõningaid tulusid-kulusid, oleks kasumiks tulnud üheksa senti aktsia kohta. Samal baasil ootasid analüütikud kasumiks viis senti aktsia kohta. Puhaskasum vähenes aastaga 77 miljonilt dollarilt 61 miljonile ehk kaheksalt sendilt aktsia kohta kuuele sendile. Käive kasvas 15 protsenti, 5,3 miljardile dollarile.

Alcoa tõstis kogu maailma selle aasta alumiiniuminõudluse prognoosi 13 protsendile, kuna nõudlus kasvab Hiinas, Brasiilias ja Indias. "Riikides nagu Hiina, India ja Venemaa jõuab üha rohkem inimesi keskklassi ja see tõstabki alumiiniumi nõudlust," ütles Alcoa juhatuse esimees Klaus Kleinfeld.

Alcoa on väga tundlik Austraalia dollari kursimuutuse suhtes USA dollari vastu. Ettevõte näitas presentatsioonis, et iga kümme protsenti Austraalia dollari tugevnemist tood ettevõttele aastas 75 miljoni dollari eest kasumi kaotamist. Euro kümne protsendine tugevnemine tooks 40 miljoni dollari jagu kasumikadu.

Osale arutelus

  • Romet Kreek

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara