Flexa Holding kolib mööblitootmise Taanist Eestisse

Flexa Holding on tõsistes finantsraskustes ning pika kalkuleerimise tulemusena otsustas grupp mööblitootmise Taanist Eestisse kolida.

"Terve grupi võlasumma on kokku ligikaudu 1,2 miljardit krooni. See summa on konsolideeritud terve grupi tasemel, Eestis tegutsevatel grupi ettevõtetel märkimisväärseid võlgu pole," ütles grupi esimees Ole Borch.

Ta kinnitas, et ettevõtte raskused Taanis Kalvi mõisa, Flexa Eestit ja Flexa Heati ei mõjuta, nende tegevus jätkub tavapäraselt. "Grupil on siiski piisavalt võimalusi, et Eesti ettevõtteid rahastada ja tegutsemas hoida ning  Flexa Heat, mis toodab puitpelleteid, on kasumis," ütles Borch. 

"Pidime tegema valiku – meil on mööblitootmised Eestis ja Taanis. Tegime eelmise aasta sügisest kuni veebruarini väga tõsiseid kalkulatsioone. ja lõpuks otsustasime, et sulgeme oma tehase Taanis ning laiendame mööblitootmist Eestis. Eestis on töö kvaliteet muljetavaldav, seega otsustasime, et suuname oma energia Eesti tootmise laiendamisse," märkis Borch.

Finantsraskuste tõttu on gruppi ümberstruktureeritud ning Eesti mööblitootja Flexa Eesti uus omanik on F4D Holding AS. "See firma loodi grupi restruktureerimise käigus, seega grupist pole midagi välja liikunud," lisas ta.

Borchi sõnul on grupp raskustes üldise majanduslanguse tõttu. "Kriisi tõttu peatus kinnisvara müük peaaegu täielikult. Inimesed ostavad enamasti uut mööblit siis, kui ostetakse uus elamine. Kuna keegi ei koli praegu, siis on mööbli müük dramaatiliselt kukkunud. Näiteks Kalvi mõisa pole majanduslangus nii tugevalt mõjutanud – see on mööblitootmine, mis tekitas meile suured probleemid," rääkis ta.

Borch rõhutas, et grupil pole uusi omanikke. "Omanikud on endiselt samad, Flexa Holdingu omanik on endiselt Henning Lykke Jenseni perekond," ütles ta.

Osale arutelus

  • Katre Pilvinski

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara