Bellus Furniture:  Eesti on põhjanaabrite jaoks ideaalne kompromiss

Eesti eelis Skandinaavia silmis pole ammu enam odav tööjõud, vaid see, et ta on meie klientidele lähedal ning on piisavalt konkurentsivõimeline, märkis mööblitööstuse Bellus Furnitur omanik Rolf Relander.

Soomest pärit Relander ütles, et Flexa Eesti pole nende otsene konkurent ning ohtu nende tootmise ümberkolimises ei näha. „Kuid olen juba tükk aega imestanud, et tootmisi Skandinaaviast siia ei kolita,“ sõnas ta.

„Eesti konkurentsivõime on praegu väga hea – ise oleme sellega väga rahul. Usun, et Flexa tegi õige sammu ning, et nad saavutavad siin hea konkurentsieelise,“ märkis Relander.

Tema sõnul on otsused nagu toomise kolimine ühest riigist teise strateegiliselt pika perspektiiviga tehtud ning Relander ei usu, et Flexa kolis toomise siia odava tööjõu pärast.

"Seda ei saa juba ammu öelda, et Eestis odav tööjõud oleks. Odava tööjõu jaoks ei pea minema kaugele – Valgevene, Ukraina on oluliselt odavamad riigid," lisas ta.

"Samuti on Hiina ja Vietnam odavad, kuid Eesti eelis Skandinaavia silmis on see, et ta on meie klientidele lähedal ning on piisavalt konkurentsivõimeline – Eesti on ideaalne kompromiss," märkis Relander.

Tema sõnul on Eesti pluss hetkel ka see, et töömoraal on siin paigas. "Mõned aastad tagasi oli raskusi, kuna tööjõudu oli raske saada. Kuna inimesed jäävad praegu paigale, siis saab luua ettevõttesisest kvaliteeti. Ettevõtte töötajad loovad kvaliteedi."

"Ma arvan küll, et see tendents kasvab, et siia kolib rohkem Skandinaavia ettevõtteid. Varem pidurdas seda suur tööjõu probleem. Mina küll Skandinaavia ettevõtte juhina vaataksin väga hoolega Eesti poole - praegu on selleks väga õige aeg," märkis Relander.

 

Osale arutelus

  • Katre Pilvinski

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara