Autor: Katre Pilvinski • 19. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bellus Furniture:  Eesti on põhjanaabrite jaoks ideaalne kompromiss

Eesti eelis Skandinaavia silmis pole ammu enam odav tööjõud, vaid see, et ta on meie klientidele lähedal ning on piisavalt konkurentsivõimeline, märkis mööblitööstuse Bellus Furnitur omanik Rolf Relander.

Soomest pärit Relander ütles, et Flexa Eesti pole nende otsene konkurent ning ohtu nende tootmise ümberkolimises ei näha. „Kuid olen juba tükk aega imestanud, et tootmisi Skandinaaviast siia ei kolita,“ sõnas ta.

„Eesti konkurentsivõime on praegu väga hea – ise oleme sellega väga rahul. Usun, et Flexa tegi õige sammu ning, et nad saavutavad siin hea konkurentsieelise,“ märkis Relander.

Tema sõnul on otsused nagu toomise kolimine ühest riigist teise strateegiliselt pika perspektiiviga tehtud ning Relander ei usu, et Flexa kolis toomise siia odava tööjõu pärast.

"Seda ei saa juba ammu öelda, et Eestis odav tööjõud oleks. Odava tööjõu jaoks ei pea minema kaugele – Valgevene, Ukraina on oluliselt odavamad riigid," lisas ta.

"Samuti on Hiina ja Vietnam odavad, kuid Eesti eelis Skandinaavia silmis on see, et ta on meie klientidele lähedal ning on piisavalt konkurentsivõimeline – Eesti on ideaalne kompromiss," märkis Relander.

Tema sõnul on Eesti pluss hetkel ka see, et töömoraal on siin paigas. "Mõned aastad tagasi oli raskusi, kuna tööjõudu oli raske saada. Kuna inimesed jäävad praegu paigale, siis saab luua ettevõttesisest kvaliteeti. Ettevõtte töötajad loovad kvaliteedi."

"Ma arvan küll, et see tendents kasvab, et siia kolib rohkem Skandinaavia ettevõtteid. Varem pidurdas seda suur tööjõu probleem. Mina küll Skandinaavia ettevõtte juhina vaataksin väga hoolega Eesti poole - praegu on selleks väga õige aeg," märkis Relander.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077