Autor: Romet Kreek • 19. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lafarge vajus kahjumisse

Maailma suurim tsemenditootja Lafarge üllatas neljanda kvartali kahjumiga.

Kui 2008. aasta neljandas kvartalis näitas Prantsuse ettevõte 40 mln euro suurust puhaskasumit, siis 2009. aasta neljas kvartal lõppes 38 mln eurose kahjumiga. Analüütikud prognoosisid Bloombergi andmetel, et Lafarge teenib 305 mln euro suuruse puhaskasumi.

Käive kahanes 22 protsenti ja ulatus 3,64 miljardi euroni.

"2010. aastasse sisenedes prognoosime üldist tsemendinõudluse kasvu Lafarge turgudel," ütles juhatuse esimees Bruno Lafont. "Ettevõte keskendub arenevate turgude kasvule ja saab osa majanduse taastumisest pöördudes tagasi kasumikasvule."

Lafarge, mille aktsia langes 3,3 protsenti, 49,125 eurole, vedas alla ka teiste tsemenditootjate aktsiad. Saksa HeidelbergCementi aktsia hind langes 3,3 protsenti, Šveitsi Holchimi aktsia hind langes 1,9 protsenti.

Lafarge tegi ettepaneku maksta muutumatult 2 eurot 2009. aasta eest dividendiks aktsia kohta. Analüütikud prognoosisid, et ettevõte kärbib dividendi 1,75 eurole.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077