Mandrilt pärit ettevõtja plaanib käivitada Pihtlas käsitööna šokolaaditootmise ning asutada ka šokolaadivalmistamise õpitoa.
“Natuke vara on veel kireda,” lausus Lauri Leivo Meie Maale. “Eks projekti käimalükkamine sõltub paljudest teguritest, eelkõige aga sellest, kuidas meil õnnestub projekti alustamiseks toetust saada.” Toetust taotletakse Leader-meetme teisest taotlusvoorust, kus läheb jagamisele kokku 15,9 miljonit krooni.
Lauri Leivo idee kohaselt valmiks šokolaad käsitööna ja õpitoas saaks jälgida šokolaadi valmistamist ning võimalusel ka ise käed külge lüüa.
Artikkel jätkub pärast reklaami
Seotud lood
Suuri õhulosse lubades Kuressaares
kommitööstusega alustada üritanud ettevõte Viru Kaubandus ei ole jätnud maksmata
mitte ainult oma töötajatele, vaid on võlgu ka koostööpartneritele.
Kuigi Saaremaa töövaidluskomisjoni on
lehmakommide valmistaja OÜ Viru Kaubanduse töötajatelt laekunud üle kahekümne
avalduse, neist enamik saamata jäänud palga kohta, ei tulnud saarlased firma
juhatuse liikme Urmas Velleste sõnul tööga toime ja keerasid asja kihva,
mistõttu nendega tuli tööleping lõpetada.
Eelmisest nädalast on Nasva Pagari
endises tootmishoones täies hoos nõukogudeajast pärineva retsepti järgi
valmistatud lehmakommide tootmine.
Tänapäevane tootmisprotsesside planeerimine nõuab tõhusust – täpsust ja kiirust, mida ei ole võimalik saavutada ilma operatiivsete reaalaja andmeteta. See teema tõusis teravalt esile Covidi ajal, kui tarneahelad olid tugevalt häiritud, ning on jätkuvalt väga oluline, sest rahvusvaheline ärikeskkond on endiselt volatiilne.