23. oktoober 2009
Jaga lugu:

Töötajad nõuavad lehmakommitootjalt saamata jäänud tasu

Kuigi Saaremaa töövaidluskomisjoni on lehmakommide valmistaja OÜ Viru Kaubanduse töötajatelt laekunud üle kahekümne avalduse, neist enamik saamata jäänud palga kohta, ei tulnud saarlased firma juhatuse liikme Urmas Velleste sõnul tööga toime ja keerasid asja kihva, mistõttu nendega tuli tööleping lõpetada.

Paar päeva tagasi sai avalikkus teada, et Viru Kaubandus lõpetas Saaremaal lehmakommide tootmise ja kavatseb sama tegevust jätkata Poolas, kirjutas Meie Maa. "Las ta läheb pealegi Poolasse, kui leiab lolle, kes tasuta tööd teevad. Siit ta neid enam ei leia," rääkis kevadest saadik palgata olnud inimene, kes töötas Viru Kaubanduse kasuks.

Tööinspektsiooni pressiesindaja Sigrid Sarve sõnul on Saaremaa töövaidluskomisjon saanud OÜ Viru Kaubanduse töötajatelt tänavu juunist kuni oktoobrini 27 avaldust.

"Saaremaa üksus ei olnud nii tootlik ja kvalifitseeritud tööjõu puudumine kondiitritööstuse valdkonnas tingis siinse tootmise lõpetamise. Need, kes on oma töö ära teinud, saavad palga vastavalt firma ja töötaja vahelisele kokkuleppele. Ohtu, et keegi palka ei saa, ei ole. Lõpetame tootmise Saaremaal nii ära, et me ei jää mitte kellelegi midagi võlgu," rääkis OÜ Viru Kaubandus juhatuse liige Urmas Velleste.

Jaga lugu:
Seotud lood
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24harro@toostusuudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppTööstusuudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077Rain.jyristo@aripaev.ee