Pehme mööbli tootja: raske aeg tuleb ekspordis kevadel

Laagri alevis pehmet mööblit tootev Neiseri Grupi omanik ja juht Jori Ala-Jyrä usub, et ekspordis saab tänavu raske aeg olema kevadel, pärast seda hakkab jälle paremini minema. 

„See aasta on karta raskeid aegu kevadel,“ rääkis Ala-Jyrä selle aasta trendidest pehme mööbli ekspordis. Samas uskus ta, et suvel ja sügisel võiks eksport jälle kosuda. 2009. a iseloomustades märkis ta, et möödunud kevadel oli väga raske ja et elavnemine turul algas septembris.

„Soomes kasvas 23 protsenti, Venemaal aga langes 46 protsenti. Kogu eksport langes  20 protsenti,“ vastas Ala-Jyra, kuidas läks mullu ekspordiga. Iirimaa, Hispaania ja Inglismaa turud langesid tema sõnul täiesti ära, kuna majandussurutise tõttu suleti Euroopa turgude kindlustuslimiidid ehk faktooringuga müük lõppes.

Neiseri ekspordib kõige enam Soome, seejärel Venemaale, Rootsi, Poola ja Lätti. Üldse on ekspordi osakaal kogukäibest 95 protsenti. Selleks aastaks prognoosis Neiseri juht ja omanik, et eksport kasvab Soome, Venemaale ja Rootsi – mis on ka ettevõtte põhiturud.

2008. aastal sai ettevõte 119,3 mln krooni müügitulu, vähenedes aastaga pea 14 protsenti. Kasum vähenes aastaga 66 protsenti – 1,7 mln kroonilt 584 000 kroonini.

Osale arutelus

  • Virge Haavasalu

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara