Autor: Virge Haavasalu • 24. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pehme mööbli tootja: raske aeg tuleb ekspordis kevadel

Laagri alevis pehmet mööblit tootev Neiseri Grupi omanik ja juht Jori Ala-Jyrä usub, et ekspordis saab tänavu raske aeg olema kevadel, pärast seda hakkab jälle paremini minema. 

„See aasta on karta raskeid aegu kevadel,“ rääkis Ala-Jyrä selle aasta trendidest pehme mööbli ekspordis. Samas uskus ta, et suvel ja sügisel võiks eksport jälle kosuda. 2009. a iseloomustades märkis ta, et möödunud kevadel oli väga raske ja et elavnemine turul algas septembris.

„Soomes kasvas 23 protsenti, Venemaal aga langes 46 protsenti. Kogu eksport langes  20 protsenti,“ vastas Ala-Jyra, kuidas läks mullu ekspordiga. Iirimaa, Hispaania ja Inglismaa turud langesid tema sõnul täiesti ära, kuna majandussurutise tõttu suleti Euroopa turgude kindlustuslimiidid ehk faktooringuga müük lõppes.

Neiseri ekspordib kõige enam Soome, seejärel Venemaale, Rootsi, Poola ja Lätti. Üldse on ekspordi osakaal kogukäibest 95 protsenti. Selleks aastaks prognoosis Neiseri juht ja omanik, et eksport kasvab Soome, Venemaale ja Rootsi – mis on ka ettevõtte põhiturud.

2008. aastal sai ettevõte 119,3 mln krooni müügitulu, vähenedes aastaga pea 14 protsenti. Kasum vähenes aastaga 66 protsenti – 1,7 mln kroonilt 584 000 kroonini.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077