10. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia: kaevurite suurkoondamist ei tule

Eesti Energia teatel ei ole ettevõttel praegu plaani koondada 400 kaevurit, millest kõneles mõned päevad tagasi Eesti Energia Kaevanduste juhatuse esimees Ilmar Jõgi.

Sandor Liive kinnitas, et ASi Eesti Energia Kaevandused töö tõhusust tuleb suurendada, kuid kui palju töökohti sellega seoses kaob, pole praegu selge, kirjutas Põhjarannik.

Samas märkis Eesti Energia juht Sandor Liive BNSi teatel vajadust tõhustada kaevandustes toetavaid funktsioone.

"Põlevkivist elektri ja õli tootmise konkurentsivõime põhineb efektiivsel kaevandamisel. Põlevkivi kaevandamisega tegelevad kaevurid töötavad kaevandustes tükitöö alusel, nende töö on väga efektiivne ja oleme nendega väga rahul," ütles Liive. Tükitööd tegevaid töötajaid on Eesti Energia Kaevanduste töötajatest kolmandik, seega ligi 1000.

"Lisaks on meil aga peale nende ka teatud hulk kaevandustegevust toetavaid funktsioone, mis võivad ja peavadki töötama senisest tõhusamalt, kuid kuidas seda teha, seda me alles uurime," lisas Liive.

Sandor Liive sõnul pole praegu plaani 400 kaevuri koondamiseks. "Kui selline plaan peaks tekkima, teavitatakse sellest kollektiivlepingu tingimuste kohaselt ametiühingut ja kindlasti ka avalikkust," lisas ta samas.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077