9. oktoober 2009
Jaga lugu:

Eesti Energia uurib Suur-Pakri saart

Eesti Energia tellimusel algavad lähipäevadel Suur-Pakri saarel ehitus- ja hüdrogeoloogilised uuringud, saamaks teada, kas see sobib tuumajaama asupaigaks.

„Eesti tuumajaama võimalike asukohtade kaardistamise käigus on Eesti Energia vaadelnud kuute erinevat asukohta. Kui üldiselt on Eesti geoloogiliselt väga hästi läbi uuritud paik ja geoloogia alastest andmebaasidest on varasemalt talletatud infot rohkelt saada, siis Suur-Pakri kohta uuringutel põhinev info puudub ja see on ka põhjus, miks uuringud saarel vajalikud on,“ selgitas Eesti Energia tuumaenergeetika osakonna juhataja Andres Tropp pressiteate vahendusel.

„Lisaks saare ehitus- ja hüdrogeoloogiliste tingimuste kindlakstegemisele näevad uuringud ette ka saart ümbritseva merepõhja geofüüsikalisi uuringuid. Uuringuteprogrammi koostamisel on Eesti Energia lähtunud Rahvusvahelise Aatomienergiaagentuuri poolt koostatud juhenditest,“ sõnas Tropp.

Uuringute esimeses etapis on kavandatud kolme 30-meetrise ja ühe 300-meetrise puuraugu puurimine pinnase- ja veeproovide võtmise eesmärgil. Peale proovide võtmist puuraugud konserveeritakse, et neid saaks hilisem kasutada seirejaamadena.

„Kui uuringute tulemused viitavad sellele, et saar sobib tuumajaama asukohaks, kaalub Eesti Energia võimaliku projekti keskkonnamõjude hindamise protsessi algatamist. See on avalik protsess, mis viidaks läbi vastavalt keskkonnamõju hindamise ja keskkonnajuhtimissüsteemi seadusele,“ märkis Tropp.

Kavandatavate uuringutega seonduvaid töid teeb OÜ Inseneribüroo Steiger ja selle partnerid. Tööde teostaja valiti välja hankega.

Jaga lugu:
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24harro@toostusuudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppTööstusuudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077Rain.jyristo@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt