11. august 2009
Jaga lugu:

Suhkru hind taandus tipust

Valge suhkru hind langes Londonis rekordtasemelt, kuna kardetakse, et selle aasta hinnatõus on ajanud hinnad liiga kõrgele, vahendab Bloomberg.

Liiga vähe vihma Indias ja liiga palju Brasiilias võivad põhjustada suhkru puudujäägi, millele spekulatsioonid on ajanud suhkru hinna ülese. Rafineeritud suhkru hind tõusis täna Londonis 1,6 protsenti ja see oli kõrgeim alates suhkruga kauplemise algusest Londonis 1983. aastal. Kuid tõus pühiti käest. Aastaga on suhkru hind tõusnud 75 protsenti ning viimase kolme nädalaga 17 protsenti.

„Liigume seninägemata maadel,“ ütles Commerzbanki analüütik Eugen Weinberg. „Lühiajaliselt toimub korrektsioon, kuid kuid fundamentaalnäitajate tõttu on suhkru hinnal hoog sees. Praeguste hindade juures volatiilsus küll ei üllataks.“

Valge ehk rafineeritud suhkru hind käis täna oktoobrilepingu näol ära Liffe'l ajaloo kõrgeilmal tasemel ehk 566,50 dollaril tonnist. Tõus taltus ja suhkru hind taandus 554 dollarile. New Yorgis langes ICE Futures U.S. Turl toorsuhkru hind 1,5 protsenti, 21,68 sendile naelast. Eile tõusis New Yorgis toorsuhkru hind 28aasta kõrgeimale tasemele.

Jaga lugu:
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24harro@toostusuudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppTööstusuudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077Rain.jyristo@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt