11. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estoveri juht: juustu eksport suureneb

Kolmandas kvartalis suureneb juustu eksport Venemaale veelgi, teises kvartalis jäi see esimese kvartaliga võrreldes samale tasemele, märkis Estover OÜ tegevdirektor Kai Rimmel.

„Hinnanguliselt olid kogused teises kvartalis samad mis esimeses, aga ekspordi ja turu võimalused muutuvad kolmandas kvartalis aktiivsemaks,“ vastas Rimmel päevaküsimusele, kas nende ettevõte tunnetas teises kvartalis, et ekspordil läheb paremini.

Rimmel põhjendas, et kuna osale tarnijatele hakatakse müüma nende oma brände ja lisatooteid, siis on ekspordisuund kolmandas kvartalis kindlasti tõusujoones. „Meil käivad läbirääkimised suuremate koguste peale ja ma ei näe põhjust, miks kokkuleppeid ei peaks sõlmitama,“ arvas ta.

Teise kvartali eksport oli Rimmeli sõnul samas suurusjärgus mis esimeses kvartalis, kuna neil on püsikliendid ja püsilepingud, mis on kindlate koguste peale kokku lepitud. Estoveri juht selgitas, nii esimeses kui ka teises kvartalis eksporditi umbes 180 tonni, mis teeb 60 tonni kuus. Igas kuus toodetakse kokku 260 tonni, seega moodustab eksport kogu ettevõtte tegevusest 23%.

Juulis ütles Rimmel Äripäevale, et selle aasta esimeses kvartalis suurendas Estoveri tütarettevõte Põltsamaa Meierei Juustutööstus OÜ eksporti Venemaale. Juustu müüdi ligikaudu 180 tonni, mis oli kolm korda rohkem kui möödunud aastal.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077