6. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BÖRS: Mida oodata Alcoalt?

8.juulil algab USAs II kvartali tulemuste hooaeg. Esimesena tuleb tulemustega lagedale alumiiniumitootja Alcoa.

Mida oodata ettevõttelt, mille aktsia on aastaga kukkunud 71 protsenti? Analüütikud ootavad Bloombergi andmetel ettevõttelt 0,34 dollarit kahjumit aktsia kohta.

Esiteks on ettevõtte tulemus oluline, kuna selle alusel võivad võtta investorid hoiaku enne teiste ettevõtete tulemuste avaldamist. Kui tulemus tuleb oodatust palju viletsam (või on ettevõte murelik tuleviku suhtes), on investoritel hea põhjus kasumi võtuks olemas. Tuleb aga tulemus oodatust parem, võiks see anda päris tugeva ostusignaali. Alcoa kunded on autotööstuses, pakendamises, ehituses kui ka tööstuses, mistõttu on see heaks majandusindikaatoriks. Kuidas läheb kundedel ja majandusel, sellele annab vihje ettevõtte tellimusteraamat.

Alcoa aktsia langes 7,6 protsenti, 9,12 dollarile. 52nädala jooksul on aktsia liikunud 4,97 ja 35,66 dollari vahel.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077