Autor: Artur Tooman • 21. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Levada masinatehase juht: pankrot oli ainus väljapääs

Tallinna Masinaehitustehase peadirektor Vadim Martõnov ütles Delovõje Vedomostile, et raskest seisust oli pankrot ainus väljapääs.

"Tingimustes, kus tellimusi pole, ei ole võimalik töötada, seetõttu otsustasime, et on vaid üks väljapääs - pankrot," oli Martõnovi lühikommentaar.

Kuigi tehas asub füüsiliselt Tallinnas, viis firma aprilli alguses oma juriidilise aadressi üle Raplasse. Martõnovi sõnul olid põhjuseks Tallinna pikad kohtujärjekorrad, Pärnus aga oli pankrotti võimalik algatada tunduvalt kiiremini.

Kui suured on tehase võlad, ei soovinud Martõnov avaldada.

Pärnu maakohus kuulutas eile, 20. mail kell 11 välja Levadia kontserni kuuluva TMT Groupi pankroti ja määras pankrotihalduriks Kauri Rattuse.

Levadia kontserni omanikuks on suurärimees Viktor Levada. TMT Group võlgnes märtsi algul oma töötajatele kahe kuu palga.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077