21. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hansa Candle: buumiaegne olukord oli palju hullem

Toorainete meeletu hinnatõus on pidurdunud ning samuti hakkab tööjõu saadavus normaliseeruma, rääkis Hansa Candle ASi juhatuse esimees Tarvo Moss majanduslanguse eelistest.

„Meie tegevus seoses kriisiga normaliseerus ning läks paremaks. Toorainete meeletu hinnatõus pidurdus. Mõne tooraine hind on isegi langenud. Tooraine hinnatõus oli turul niivõrd kiire, et seda polnud võimalik klientidele põhjendada,“ tõdes Moss.

„Samuti hakkab tööjõu saadavus normaliseeruma. Kuigi inimesed ei taha veel eriti tööle minna, kuna nad saavad töötukassast hüvitist, mis on suurem, kui nad uut palka saaksid. See nauditakse lõpuni ära ja siis hakatakse alles tööle minema,“ rääkis ta.

„Majanduslangus annab meile jälle võimaluse tegutseda. Buumiaegne olukord oli palju hullem, kuna toorainete hinnad sööstsid aina edasi, lõppu ei näinud kusagil. Toorme saadavus oli kehv – kohe kui majanduse jahtumine algas, normaliseerus ka tootmine,“ märkis Moss.

Moss sõnas, et siiski võib tõdeda, et hindu kavatsetakse igal tasandil uuesti üles ajama hakata.

Ta ütles, et Hansa Candle'i eesmärk on ikkagi edasi tegutseda. „Ettevõte kavatseb investeerida suurusjärgus 30 miljoni krooni. Investeeringu eesmärk on tootmismahtude suurendamine,“ sõnas Moss.

„Summa investeeritakse kindlasti, kuid see on ainult ajastuse küsimus. Jälgime, mis turul toimub, mis saab toormega, kuhupoole hakkab selle saadavus liikuma. Praegu toimuvad protsessid, mida ei oska ette aimata,“ rääkis ta.

Tarvo Moss

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077