7. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Poleštšuki kiire lahkumine Kreenholmist üllatas Virkebaud

Aastaid tagasi Kreenholmi juhtinud Meelis Virkebaule oli firma senise juhi Igor Poleštšuki kiire ametist lahkumine üllatuseks.

"Ma ei arvanud, et see nii ruttu toimub," sõnas Virkebau Poleštšuki kiire lahkumise kohta. "Olen oma elus palju inimesi tööle võtnud, kuid kas valik oli õige, selgub umbes aastaga. Siin pidi olema midagi extra ordinary, midagi väga erilist," lisas ta.

Virkebau rääkis, et töötas Poleštšukiga koos 1995. aastal ega oska hetkel öelda, mis olukord Kreenholmis valitseb. Ta oletas, et võib-olla ei suutnud ettevõtte juhtivtöötajaid avalikult kritiseerinud Poleštšuk meeskonda moodustada.

Küsimusest Poleštšuki konfliktsuse kohta põikles Virkebau kõrvale vabandusega, et pole temaga viimased kümme aastat kokku puutunud. "Keegi ei jõua üksi nii suurt firmat vedada," sõnas aastaid tekstiiliettevõtet juhtinud Virkebau samas. "Mina arvan, et Kreenholmis on väga tublid töötajad," lisas ta.

Virkebau ütles, et suurettevõtte tagant varastamine on küll võimalik, kuid isiklikult ta Kreenholmi töötajate, ostu- või müügijuhtide varastamisharjumusse ei usu. "Niimoodi pressis kritiseerida ei tohiks. Kui on tõendid, tuleks asi anda politseisse ja enne omavahel ära klaarida," ütles ta. Pärast eelmise aasta lõpus ametisse asumist ähvardas uus juht Igor Poleštšuk Kreenholmi keskastmejuhte majanduspolitseiga.

Virkebau märkis, et tema teada pole Kreenholmil laenukohustusi, seega ei saanud jaanuari ja veebruari kahjum tuleneda laenu tagasimakse kohustusest. "Spekuleerin: võib-olla ei saanud ettevõte stabiilselt töötada, tellimusi oli vähe, materjali hinnad kõrged ja kvaliteet madal või olid suured püsikulud," pakkus ta kahjumi põhjusi.

Endine Kreenholmi juht lausus, et 2009. aastal kasumisse jõuda poleks olnud reaalne. Pärast tootmisprotsesside muutmist oleks ettevõte heal juhul kasumit teenima hakanud kolme aastaga. "Kreenholm lõpetas ketrus- ja kudumistööstuse ning hakkas seda sisse ostma, see oli väga suur muutus," selgitas Virkebau.

Möödunud aasta lõpus Poleštšuki ametisse nimetamist tervitanud Baltika juht Meelis Milder ütles täna: "Minu kommentaar oli (toona – toim) nostalgiline, ent täna ei oska ma tõesti öelda, mis seal toimub ja miks nii suurte plaanidega kodanik lahti lasti."

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077