Autor: Katre Pilvinski • 4. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kreenholmi omanik: leidsime uue investori

Kreenholmi uus aktsionär omab 20% ettevõttest ning annab tekstiilitööstusele e-kaubanduse kaudu uued müügivõimalused, sõnas Kreenholmi Valduse omaniku Boras Wäfveri AB juht Kenneth Uddh.

"Uus investor on üks peamiseid ettevõtte aktsionäre, neil on ligikaudu 20% firma aktsiaid pärast esimest sammu, kuid me teeme järgmise sammu tuleva aasta alguses ning siis on ettevõttes juba uus olukord," kommenteeris Uddh. 

Ettevõtte uus partner on samuti firma ICYOU omanik, mis annab ettevõttele võimaluse reklaamida oma tooteid virtuaalselt, saavutamaks paremat turunduskommunikatsiooni, selgus ettevõtte pressiteatest.

"Näeme e-kaubanduses head ja uut turunduskanalit, et rohkem müüa, ning paremaid suhtlemisvõimalusi meie olemasolevate klientidega. See projekt on väga varajases staadiumis. Esiteks peame selle käivitama, valmimiseni kulub veel aega," rääkis Uddh.

Tema sõnul pole praegu veel teada, milline on olukord ettevõttes järgmise sammuni jõudes. "Me ei tea veel täpselt, kui palju aktsiaid me uue aasta alguses väljastame - see sõltub turust. Kuid praegu omavad nad 20% Borase Wäfverist,“ kinnitas ettevõtte juht.

Uddh ütles, et uus investor ei too ettevõttesse kaasa strateegilisi muudatusi. "Jätkame praegu olemasoleva plaani järgi, meil on lihtsalt uus juhatuse liige. Loomulikult aja möödudes võime me ettevõtte strateegiat ja müügiplaane muuta. Kuid praegu pole midagi otsustatud."

"Uus investor toob võimaluse rohkem müüa, kuna me peame rohkem müüma ja tootma. Peale viimaseid ümberkorraldusi tootmises keskendume kangaste viimistlemisele ja õmblusele ning ma ei näe põhjust, miks me peaksime seda praegu muutma. Praegu tegelema uute plaanide rakendamisega," märkis ta.

Uddh tunnistas, et nad hilinevad võlgade tasumisega varustajatele ja maksuametile, kuid makstakse pidevalt. "Saame uut raha aktsionäridelt ning see aitab meid võlgade tasumisel."

Krediidiinfo andmetel on Kreenholmi Valduse ASil tänase seisuga maksuvõlg 5 924 116  krooni, sealhulgas on ettevõttel ajatatud maksuvõla summa 5 924 116 krooni. Ettevõttel on 18 073kroonine intressivõlg.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077