Autor: Artur Tooman • 7. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rootslased vallandasid Kreenholmi juhi neljakuuse töö järel

Eile õhtul võtsid Rootsi omanikud ametist maha Kreenholmi Valduse juhi Igor Poleštšuki, kes jõudis ametis olla vaid neli kuud.

Poleštšuk juhtunut ei kommenteerinud, soovitades ära oodata pressiteate. DV andmetel ulatus Kreenholmi jaanuarikuu kahjum 11,9 miljoni kroonini, veebruaris sai ettevõte seitse miljonit kahjumit.

Borås Wäfveri Group teatas täna pealelõunal kella nelja paiku, et Kreenholmi restruktureerimine kulgeb plaanikohaselt. Kreenholm töötab Borås Wäfveri Groupi tootmis- ja logistikaettevõttena, mis tingis ka Igor Poleštšuki vabastamise ettevõtte juhi kohalt ja tema asendamise kontserni juhi Kenneth Uddhiga, seisis pressiteates.

Boras Wäfveri Groupi juhtkond määras Igor Poleštšuki Kreenholmi juhtima 2. detsembril 2008. Pärast ametisse asumist kritiseeris Poleštšuk Kreenholmi endist juhtkonda, nimetades 440 miljoni krooni suuruse pangalaenu võtmist ja põhimõtteliselt kogu sissetuleku neelanud uue õmblusvabriku ehitamist suureks veaks. Poleštšuki sõnul juhtisid tema eelkäijad Kreenholmi kirjaoskamatult, puudus ka õige hinnapoliitika.

Poleštšuk oli toona veendunud, et Kreenholm suudab oma kunagise juhtpositsiooni Euroopa tekstiiliturul taastada. Selleks oleks ettevõte pidanud vabanema juhtidest, kes ei olnud võimelised toorkangaste ja abimaterjalide ostu, nende töötlust ja õmblustoodangu valmistamist korraldama. Samuti oleks tulnud kiiremas korras tootmine taastada ning viia oma toodangu hinnad maailmaturu hindadega vastavusse, rääkis ta siis.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077