17. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tarmo Noop: eesmärk turuosa tõsta

Turu üldist langust soovime kompenseerida turuosa tõusuga kõikides segmentides ja seni on see meil ka õnnestunud, ütles ASi A. Le Coq juhataja Tarmo Noop.

„Tänavu õlleturg kindlasti ei tõuse, aga mis täpselt juhtuma hakkab, on enne suve raske öelda,“ lausus Noop.

A. Le Coqi käive langes eelmisel aastal võrreldes 2007. aastaga ligi 2 protsenti. A. Le Coq sai 2008. aastal 1126,5 miljoni krooni juures tulumaksueelset kasumit 188,4 miljonit krooni.

Noop rõhutas, et samas on nad peaaegu kõikides segmentides turuosa juurde võitnud. „Oleme turuliidrid longdringi, siidri, spordijoogi ja alates eelmise aasta novembrist ka õlle tootmisel,“ loetles Noop. „Karastusjookide ja energiajookide segmendis oleme teisel kohal. Plaan on eeskätt just energiajookide segmenti tugevamini rünnata.“

AS Saku Õlletehas ei soovinud oma eelmise aasta majandustulemusi veel avalikustada. „Seoses Carlsberg Grupi täisosalusega Saku Õlletehases on toimunud mõned muutused finantsaruandluse koostamises ja teavituses,“ kirjutas Saku Õlletehase juhatuse assistent Evelin Pae elektronkirjas. „Saku Õlletehase andmed konsolideeritakse otse Carlsberg Grupi andmetega. Sarnaselt teiste ettevõtetega on nüüd oluline arvestada Carlsbergi börsifirma staatusega ja sellest tulenevate reeglitega oma teavituses. Selle kohaselt teeme kvartalite kaupa ülevaateid müügitulemustest ja turust ning kord aastas majandustulemustest.“

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077