17. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Õlletootjad: õlle müük on majanduse baromeeter

Õlle müük on nagu majanduse baromeeter – kui majanduses läheb hästi, juuakse rohkem õlut, nentis MTÜ Eesti Õlletootjate Liidu tegevjuht, endise Karksi õlletehase juht Jüri Kert.

„Mitmel pool Euroopas on poolnaljatades järeldatud, et kui elu on raske, võtab kurb mees pigem pitsi viina,“ ütles Kert. „Õlut juuakse rohkem rõõmsa tujuga. Õlu on rõõmsa inimese jook.“

Kert tunnistas, et kuigi õlle müügitulemused eelmise aasta kohta saavad lõplikult kokku löödud selle kuu lõpuks, võib praegu siiski juba öelda, et läbimüük oli mullu veidi kehvem kui 2007. aastal. „Ka tänavu esimesed kuud on olnud mõne protsendi võrra tagasihoidlikumad kui aasta tagasi,“ ütles Kert, ent ei soostunud konkreetseid andmeid veel avaldama.

Eesti Õlletootjate Liidu andmetel kujunes kodumaise õlleturu kogumahuks 2007. aastal 128 miljonit liitrit, langedes 1,4 protsenti võrreldes 2006. aastaga.

Kert usub siiski, et kui tänavu tuleb soe suvi, tarbitakse õlut isegi majandussurutisest hoolimata tublisti.

Eesti Õlletootjate Liidu nimekirjas on kolm õlletootjat: AS A. Le Coq, AS Saku Õlletehas ja AS Saaremaa Õlu. „Tegelikult Saaremaal õlut enam ei pruulita,“ täpsustas Jüri Kert. „Küll aga lööb meie liidu tegemistes aktiivselt kaasa AS Viru Õlu, ehkki firma peatas paar aastat tagasi ametlikult oma liikmelisuse.“ Eesti neljas, pisike õlletootja AS Sillamäe Õlletehas pole õlletootjate liitu kunagi kuulunud.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077