13. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gaasitüli tõttu langeb riikide majandus veelgi

Venemaa ja Ukraina gaasitüli tõttu hakkab niigi langev majandus veel kiiremini kukkuma, kuna gaasinappuse tõttu on paljud ekspordisektori ettevõtted sunnitud uksed ajutiselt sulgema.

Gaasitüli avaldab mõju ka nende riikide majandusele, kes ise otseselt Venemaa gaasist ei sõltu või on see sõltuvus väike, nagu näiteks Saksamaal ja Prantsusmaal, vahendas ERR saadet "Välisilm".

Praeguseks on gaasist ilma jäänud ka Gruusia ja Armeenia, kes Ukraina gaasijuhtmetest kuidagi ei sõltu. Nagu kahe aasta eest, purunes väidetavalt ka nüüd Gruusiat Venemaaga ühendav gaasijuhe.

Vene gaasist sajaprotsendiliselt sõltuv Slovakkia taaskäivitas Jaslovske Bohunice tuumajaama, põhjustades sellega pahameelt naaberriigis Austrias, kellel endalgi gaasi napib. Samuti kehtib Slovakkias gaasikriisi tõttu eriolukord.

Bulgaaria aga oli sunnitud sulgema kaks suurt väetisetehast, mis varustasid riiki nii väetise kui ka ekspordidollaritega. Riburadapidi suletakse väiksemaid ettevõtteid ning paljudes koolides on õppetöö katkenud.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077