29. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rakvere Lihakombinaat püstitas verivorsti müügirekordi

Rakvere Lihakombinaadi talvetoodete müük kasvas jõulueelsel ajal 370 tonnini, millest 245 tonni moodustasid verivorstid, teatas ettevõte.

Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvas verivorstide müük 2,5% võrra.

„Kuigi lihatoodete tarbimine näitab aasta lõpus langustrendi, teeb meile eriti head meelt, et tarbijad on Rakvere toodetele truud. Viimaste AC Nielseni turu-uuringu andmete kohaselt hoiab Rakvere kindlat turuliidri positsiooni, omades kokku 31% turuosa. Rakvere eelistamist kinnitab ka fakt, et oma pühadelaua katsid eestlased peamiselt kodumaiste Rakvere verivorstide, pasteetide ja lihadega,“ kommenteeris Rakvere Lihakombinaadi juhatuse esimees Anne Mere.

AC Nielsen uuringu põhjal on Rakvere Lihakombinaat pea ainsa ettevõttena võrreldes eelmise aasta sama perioodiga (oktoober-november) veretoodetes oma turuosa kasvatanud ning omab täna ligi 40% veretoodete turust, edestades konkurente üle kahe korra.

TNT Emori lihaturu uuringu põhjal 79% tarbijatest ostis Rakvere tooteid, neist 40% eelistab igal ostukorral Rakvere Lihakombinaati (Emor, Lihaturu uuring, veebruar 2008).

AS Rakvere Lihakombinaat on suurim kodumaine lihatööstus, mille toodang põhineb peamiselt Eestis kasvatatud lihal. Rakvere Lihakombinaadis realiseeritakse umbes 70% Eestimaa sigadest ning ligikaudu 50% veistest. Ettevõte, kus töötab üle 900 inimese, on üks Virumaa suurimaid tööandjaid.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077