13. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kehra paberivabrik pääses napilt pankrotist

Kehra paberivabriku ehk Horizon Tselluloosi ja Paberi AS pankrotti üleeile toimunud Harju maakohtu istungil välja ei kuulutatud, kuna vabrik tasus võlgnevuse.

Ettevõte Haroterase OÜ esitas kohtusse Horizon Tselluloosi ja Paberi AS vastu pankrotiavalduse. „Võlgnik on oma põhivõlgnevuse tasunud ja võlausaldaja oma nõudest loobunud. Viiviste osas lepivad pooled omavahel kokku,“ vastas aripaev.ee pärimise peale Harju maakohtu pressiesindaja Kristina Ots.

Kehra paberivabriku esindaja Raidla Lejins Norcous advokaat Reet Saks selgitas, et pankrotimenetlust ei alustatud, kuna võlausaldajal polnud enam nõuet, mis oleks võimaldanud seda teha. Kas paberivabrik töötab praegu edasi? „Minule teada olevalt töötab edasi küll,“ ütles Saks ning kinnitas, et praegu rohkem pankrotiavaldusi Kehra paberivabriku vastu kohtusse esitatud ei ole.

Vaatamata pankrotiohu hajumisele on Kehra paberivabrik riigile võlgu ligi 3,8 miljonit krooni, mille hulka kuulub maksmata tulumaks, sotsiaalmaks, töötuskindlustusmaks, kohustuslik kogumispensioni makse ning tulumaks alates 2000. aastast ja erisoodustuselt ka enne seda. Ükski võlgadest vaidlustatud ei ole.

Samuti ehivad krediidiinfo registrit punased read võlgnevustega kahele inkassofirmale suurusjärgus kuni 10 000, kuni 50 000 ning kuni 200 000. Lisaks sellele on ettevõttel kuni 200 000 kroonine võlg alates selle aasta algusest Ecoprint AS ees ning paar väiksemat võlga Airwave OÜ ja Stanestor OÜ ees. Kõigele eelnimetatule lisanduvad ka kuni 200 000 võlg pangandussektori ettevõtte ees ning kuni 50 000 kroonine võlg nimetamata ettevõtlussektorisse kuuluva ettevõtte ees. Võlad on Kehra paberivabrikul kogunenud 2007. aasta lõpust.

Oktoobri lõpus kirjutas dv.ee, et Kehra paberivabrik peatas tootmise kuna Eesti Gaas keeras tehase võlgnevuste tõttu gaasi kinni. Anija vallavanem Jüri Lillsoo sõnul töötab vallas asuvas Horizon Tselluloosi ja Paberi ASis üle 500 inimese, kellest 80% on valla elanikud.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077