4. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS asus elektrivõlga graafiku järgi tasuma

Makseraskustes olnud Horizon Tselluloosi ja Paberi AS asus elektrivõlga tasuma vastavalt graafikule. Täna laekus Eesti Energiale maksegraafiku alusel järjekordne makse.

Kui klient tasub graafikujärgseid makseid edaspidi tähtaegselt, siis jätkab Eesti Energia ka elektritarnet, teatas ettevõte. Eelmise nädala reedel kohtusid Eesti Energia, Horizon Tselluloosi ja Paberi Aktsiaselts, Harjumaa Keskkonnateesistus ja Kehra omavalitsus, et leida lahendus Kehra linna reovee puhastamisele ka juhul kui Horizoni tehas seiskub elektrivõla tõttu.

Lepiti kokku, et juhul kui Horizonil tekkivad taas makseraskused ja Eesti Energia katkestab seetõttu tehasele elektritarne, siis ei lülita Eesti Energia ettevõtet vooluvõrgust täielikult välja vaid piirab elektritarnet nii, et reovee puhastuskompleks saab tööd jätkata. Sellise lahenduse realiseerimine sõltub Horizonist, kuna alajaam, kus ümberlülitused tehakse, kuulub tehasele ja asub tema territooriumil.

Eesti Energia juhatuse liige Margus Rinki sõnul on tuleviku suhtes otsustaval kohal kohalik omavalitsus, kes peab tõsiselt mõtlema, kuidas reoveepuhastussüsteem Horizonist lahti ühendada. “Kui omavalitsus tahab riske vähendada ja Horizonist mitte sõltuda, siis tuleb mõelda, kuidas otse oma veed puhastada ja Eesti Energia on igati valmis aitama kaasa vastava skeemi väljatöötamisele, et tarnida elektrit otse sellese reoveepumplasse, mitte läbi Horizoni,” kinnitas Rink.

Eesti Energia teatas möödunud esmaspäeval, et hoiatab makseraskuste pärast Horizon Tselluloosi ja Paberi AS-i vooluvõrgust väljalülitamise eest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077