30. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Imavere saeveski juht: oleme avatud ka poole aasta pärast

Imavere saeveski juhi Marek Moorits kinnitas, et Imavere saeveskit poole aasta pärast kinni ei panda.

Täna teatas metsanduskontsern Stora Enso börsile, et Viljandi liimpuidutehas suletakse ja tootmine viiakse üle Imaveresse.

Moorits ütles aripaev.ee-le, et tootmine tuuakse Imaveresse osaliselt üle ja Viljandis tootmine lõpetatakse. Praegu töötab Viljandis Stora Enso jaoks 67 inimest ja neile pakutakse võimalust töötada edasi Imaveres. Tööle ei saa siiski võtta kõiki praeguseid Viljandi töötajaid, sest seoses liini siirdamisega Imaveresse tekib sinna juurde vaid 25 töökohta.

Ettevõte aitab koondatud inimestel luua kontakte teiste ettevõtetega läbi tööturuameti. Lisaks kompenseerib Stora Enso inimeste ümberõpet.

Viljandi tehase klientidele ei muutu midagi, sest sarnastes mahtudes toodetakse edasi. „Klientidele ei tule mingeid tagasilööke tehase siirdamisest. Kuu aja jooksul kaetakse klientidele need tooted teistest Stora Enso tehastest. Pigem on küsimus efektiivsuse tõstmises,” kinnitas Moorits. Järgmisel aastal mahud aga vähenevad.

Poolteist kuud tagasi kinnitas Stora Enso Timberi Balti tootmisgrupi juht Pekka Hukkanen, et Viljandi Liimpuidu tehas jääb avatuks. Moorits ütles, et talle sulgemisotsus siiski üllatusena ei tule.

„Sel hetkel võis see nägemus olla. Pooleteise kuuga on maailm ja muud turud oluliselt muutunud. Need otsused pole emotsioonide pealt tehtud, vaid reaalsete arvutuste ja kalkulatsioonide pealt. Turust lähtuvad muutused on seda lõppu kiirendanud,” lausus ta.

Moortisa sõnul ei muutu Imavere saeveski tootmises praegu midagi. Ettevõtja kinnitas, et tootmine on Imaveres ka kuue kuu pärast olemas. „Kindlasti!” ütles ta.

„Ma ei oska öelda, seda tuleks töötajatelt küsida. Eks kogu majanduse areng teeb ärevamaks, aga reaalselt pole neil põhjust ärevuseks, sest me loome ju 25 töökohta juurde,” vastas Moorits küsimusele, kas Imavere töötajad kardavad oma töökohtade pärast.

Moorits möönis, et puidutööstuses sarnaselt muu majandusega on rasked ajad.

„Tuleb olla võimalikult paindlik ja muutuda turule vajalikult,” nentis ettevõtja. „Ehitussektori kokkutõmbumine kogu Euroopas ja mujal maailmas avaldab mõju puidu tarbimisele. Praegune finantskriis võimendab seda. Sama hästi võiks küsida, millal tulevad head ajad tagasi rahaturgudel.”

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077