20. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EASilt toetust saanud mööblifirma tasus suure osa võlast ära

Tartu mööblifirma Tuulis, kes sai mullu mais 160 000 krooni Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuselt alustava ettevõtte starditoetust ja võitleb praegu makseraskustega, on enamus võlast ära tasunud.

„Maksime alles hiljuti ära suurema osa maksuvõlast, mis ulatus üle 300 000 kroonini,“ lausus Tuulis Furniture juhatuse esimees Tanel Russ. „Oleme jupikaupa maksnud ja pidevalt maksuvõlga vähendanud. Aasta lõpuks tahame ka järelejäänud võlast lahti saada,“ lisas ta.

Krediidiinfo andmetel on mööblifirmal Tuulis 19. oktoobri seisuga üleval 113 000 kroonine maksuvõlg.

Russ ütles, et esimene suurem tagasilöök tuli selle aasta jaanuaris, kus töid ja tellimusi justkui oli, kuid kliendid hakkasid arvete maksmisega venitama.

Russi sõnul tulid raskused sellest, et kui algse äriplaani järgi oli mõte hakata tegelema tööstuste puidumaterjali edasimüügiga, siis firma otsustas hakata hoopis tegelema peamiselt vineerist mööblitootmisega.

„See on olnud suur katsetamine ja iseenda leidmine, mistõttu on olnud ka raskusi,“ möönis Russ. Ta lisas, et nüüd on firma leidnud tegevuses kindla fookuse vineermööbli alal, tulemas on uusi projekte ja tellimusi.

Tänane Äripäev kirjutas, et keskmiselt iga kuues Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuselt toetust saanud firma sipleb praegu maksuvõlgades, neist mõni on juba pankrotis või selle äärel.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077