Autor: dv.ee • 17. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Loksa laevatehas pole uut omanikku leidnud

Septembri alguses müüki pandud Loksa laevaehitustehas ei ole veel uut omanikku leidnud.

Tehase tegevdirektori Flemming Sorenseni sõnul koordineerib müügiprotsessi Danske Bank tütarettevõte Danske Markets.

Septembris müüki pandud Loksa laevaehitustehase omaniku Taani firma Odense Steels Shipyard tegevdirektor soomlane Buus Nielsen teatas dv.ee-le, et tehase müügiprotsess kulgeb plaanipäraselt. "Nagu planeerimisegi, kogume infot. Praegu me ei tahaks avalikustada infot potentsiaalsete ostjate ning nende hinnapakkumiste kohta," selgitas Nielsen.Kolmapäeval teatas Loksa laevaehitustehase pressiesindaja Rein Heina, et kogu ettevõtte juhtkond sõitis Taani, kus algavad Loksa tehase müügiga seotud dokumentipaketi koostamise läbirääkimised.

Potentsiaalsete ostjate kohta märkis Heina, et meedia väidetel võib tehase ostust olla huvitatud ainult üks ettevõte - BLRT.

Septembri alguses Loksa tehase müügist kuulnud BLRT Grup juhataja Fjodor Berman ütles toona, et kaalub laevaehitustehase ostuvõimalust. Sel nädalal teatas Berman, et BLRT Grup ei ole ostust huvitatud: "Lähtudes meil olevatest andmetest, ei aitaks Loksa tehase sidumine BLRT Grupiga luua sünergiat ning ei vasta BLRT Grup arengu strateegilistele eesmärkidele."

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077