14. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saaremaa Lihatööstus suutis tootmismahtu säilitada

Liitumine veel mõne üle-eestilise kaubandusketiga ja uute, sh ka odavamasse hinnaklassi kuuluvate toodete juurutamine on Saaremaa lihatööstusel võimaldanud vaatamata riiki haaranud majandusseisakule tootmise mahu vähenemist vältida.

Saaremaa lihatööstuse müügijuht Marko Mägi avaldas arvamust, et majanduskriisist tingitud tootmise vähenemine Eesti toiduainetetööstuses küünib viimastel kuudel umbes 15% piirimaile, kirjutas Oma Saar.

“Meie tänase mittelanguse põhjus on ehk selles, et viimasel ajal oleme suutnud siseneda kaubanduskettidesse, kus Saaremaa lihatööstus pole varem oma toodangut müünud,” rääkis Mägi. Need uued kaubandusketid on Säästumarket ja Maxima.

Eesti lihatoodete turust on saarlaste käes umbes 7,5–8%, mis annab neile lihatööstuste pingereas neljanda koha.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077