Dagens Industri: Borås Wäfverile kaigub hingekell

Kreenholmi emafirma Borås Wäfveri kohutavad
kahjumid sunnivad Rootsi majanduslehe Dagens Industri analüütikut juba küsima,
kas tekstiilifirmale mitte hingekell ei kaigu.

Tänavu on Borås Wäfveri kahjumit saanud juba 50 miljonit Rootsi krooni. Aastast 2003 arvates on kahjum 350 miljonit Rootsi krooni. Käive on kukkunud 1,3 miljardilt Rootsi kroonilt 400 miljonile. Kui nii jätkub, ei ela firma seda aastat enam üle, kirjutab Dagens Industri analüütik Gerhard Larsson.

Viimase kahe aastaga on firma ära müünud pea kogu oma vara. Ketramine ja kudumine Narvas on lõpetatud ning masinad lähevad sügisel müüki, millest loodetakse saada 30 miljonit Rootsi krooni. Umbes niisama palju saadi teises kvartalis laovarude müügist. Firma börsiväärtus on kokku kuivanud 45 miljonile Rootsi kroonile.

Rootsis on üks vabrik teise järel kinni pandud, otsus kolida tootmine Aasia asemel Eestisse oli vale. Sellest hoolimata ei vannu Borås Wäfveri suuromanik Mats Gabrielsson ja kinnisvaraarendaja Johan Claesson veel alla – pärast suurkoondamisi ja tarnelepingute sõlmimist Pakistani firmadega jätkub Narvas kangaste pleegitamine, trükkimine ja värvimine. Loodetakse suurendada kangatootmist sellistele firmadele nagu Marimekko ja Hemtex.

Vaja on aga ka kapitalisüsti ning nii käivad läbirääkimised Pakistani kangatootjatega, kes võivad üles osta kuni 30% firmast.

Kes usuvad, et firmal on tulevikku, saavad praegu odavalt tasemelt aktsiat osta, kirjutab Larsson võimalikele huvilistele.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara